preskoči na sadržaj
Vijesti iz naše škole

Ivanučionička nastava 5. a i b razreda u Varaždin

Učenici 5. a i b razreda bili su na izvanučioničkoj nastavi u Varaždinu 27. 10. 2017. godine. Pratile su ih učiteljice Ana Habajec, Mateja Nemčić i Mirjana Gršić.U Varaždin smo stigli oko 9 sati, obišli smo i razgledali centar grada. Nakon toga posjetili smo Entomološki odjel Gradskog muzeja gdje su učenici sudjelovali u edukativnoj radionici s koje su ponijeli radni listić koji će koristiti na nastavi prirode. Uslijedilo je slobodno vrijeme u gradu koje su učenici iskoristili za odmor i užinu.

Nakon toga posjetili smo Gradski muzej uz stručno vodstvo. Tamo su učenici naučili o povijesti Starog grada te uživali u izloženim cehovskim predmetima, namještaju, portretima, oružju, satovima, porculanskim predmetima i mnogim drugim predmetima iz svakodnevnih života varaždinskih plemića i bogatog građanstva.

Na kraju učenici su se opustili u Lumini centru Varaždin gdje su mogli obaviti i kupnju jer su imali dovoljno vremena prije projekcije filma u kinu. U kinu su gledali film Zagonetni dječak prema predlošku Ivana Kušana, što im je i na popisu lektirnih djela.     

Njihove dojmove s izleta možete pročitati u prilogu. 

IZLET U VARAŽDIN

Učenici petih razreda OŠ Konjščina išli su na izvanučioničku nastavu u Varaždin. Prvo smo posjetili Muzej kukaca. U njemu smo pogledali prezentaciju i dobili smo papir sa zadacima. Kada smo došli u prvu prostoriju, tamo smo vidjeli puno kukaca. U drugoj prostoriji vidjeli smo koji kukci se hrane drvom i lišćem. U tom muzeju mi se najviše svidjelo kada smo rješavali listić. Poslije smo posjetili Stari grad u Varaždinu.Tamo nas je dočekala vodičica. Ona nas je provela kroz građevinu i govorila nam je mnoge zanimljivosti. Meni su se u toj građevini najviše svidjele sobe i jedna kutija koja je bila napravljena od slonovih kostiju. Poslije smo išli u Lumini centar. U njemu smo imali sat i pol slobodnog vremena. Svi smo bili veseli jer nam je to bilo prvi put da možemo ići kuda želimo bez učiteljičinog nadzora. Dogovorili smo se da moramo u 13:40 h biti ispred kina jer u 14:00 h počinje film. Svi smo došli na vrijeme. U kinu smo gledali film Zagonetni dječak. Film je bio jako dobar i lijep. Najviše mi se svidjelo kada smo imali slobodno vrijeme u Lumini centru. Ovaj izlet me jako razveselio, sve mi je bilo poučno i lijepo. Kući smo krenuli autobusom u popodnevnim satima.

Ines Šagud 5.a.


Izlet u Varaždin

 

     U Varaždin smo išli u petak ujutro. Polazak je bio u 7:45. Jutro je bilo dosta hladno.

Naš vodič zvao se Muhamed. Bio je vrlo smiješan pa nam je put kratko trajao. Prvo smo išli u Muzej kukaca. Dobili smo listiće na kojima smo trebali crtati, tražiti nazive kukaca i njihove nastambe. Najviše mi se svidjela prostorija s vlikim hrastom. Najppularniji suvenir bio je jojo sa slikom leptira ili nekog kukca. Zatim smo imali pola sata slobodno za jelo i šetnju. Nakon male pauze išli smo u Stari grad Varaždin. Unutra je bilo puno starih stvari: tanjur, posuđe, oružje, odjeća. Najviše mi se svidjela soba s odjećom. Žao mi je što nije bilo suvenira. Nakon tog obilaska svi su bili uzbuđeni jer smo krenuli prema Lumini centru. Svi su u autobusu pričali o tome u koje će dućane ići, što će sve kupiti itd. Kada smo došli u Lumini centar svi smo se razbježali po dućanima. Kupovali smo odjeću i nakit i sl. Sastali smo se ispred CineStara. Gledali smo film Zagonetni dječak koji je bio jako dobar. Meni se čini da su svi pozorno pratili film. Naravno bilo je i rasipanih kokica. Žao mi je što nije bilo 3D naočala.

 Na kraju izleta u autobusu svi su pokazivali drugima što su kupili. Kada smo došli u Konjščinu svi su bili umorni, ali sretni jer su se svi dobro zabavili.             

                                  

                    Kornelija Božić 5.b
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Draženka Kuzman   datum: 4. 11. 2017.

Tražilica

Oglasna ploča

Popis udžbenika

            


NOVO - upisi u SŠ


Brošura za roditelje

Ured za suzbijanje zlouporabe droga

 

HŽ brošura

OPASNOST OD STRUJNOG

    UDARA UZ PRUGU

    


Micro:bit

e-Dnevnik

      

      


Raspored zvona

         

            klikni na sliku


Daroviti učenici

     


Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Za osmaše

      


Poveznice
Županija, općina


RSS Reader
vijesti carnet
15.11.2018. 15:35
CUC 2018: Mreža ideja – sve što trebate znati o novim tehnologijama i digitalnom društvu
Znate li kojih je sedam načina da propadnete kao WiFi stručnjak? Jesu li roboti već u našim školama? Što kad aplikacije koje koristimo više nisu besplatne? Kako potrošiti 10.160.430.000,00 kuna? Kako napisati STEM priču? Kako isprintati molekulu DNA na 3D printeru?

14.11.2018. 11:22
Započela provedba pilot projekta CRISS u osnovnim i srednjim školama Hrvatske
U rujnu 2018. godine započela je provedba onsite pilot projekta CRISS koji se odvija u okviru programa Europske unije za istraživanja i inovacije OBZOR 2020 i ima za svrhu razvoj i pilot implementaciju digitalne platforme za stjecanje, vrednovanje i certifikaciju digitalnih kompetencija učenika. 


Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
preskoči na navigaciju