preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Sudjelujemo ...

Zalogajček 4

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 10. 2015.

Ukupno: 287723
Ovaj mjesec: 987
Ovaj tjedan: 88
Danas: 88
Vijesti iz naše škole

IUN 1. a

Učenici 1. a razreda, sa svojim učiteljicama Vinkom Sviben i Martinom Kovačko, bili su u srijedu, 23. studenoga 2022., na IUN u Zagrebu. U Zagrebačkom kazalištu lutaka gledali smo odličnu predstavu Mačak u čizmama

      

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 2. 12. 2022. 11:02

Rad naše učenice izabran za veliko finale 22. Bienalne međunarodne izložbe dječjeg likovnog stvaralaštva Kanagawa u Japanu

Hrvatski  školski muzej objavio je izabrane radove na likovnom natječaju za 22. Bienalne međunarodne izložbe dječjeg likovnog stvaralaštva Kanagawa u Japanu.  Na natječaju je pristiglo 1750 radova iz Hrvatske, a Stručno povjerenstvo izabralo je 172 koja šalje na veliko finale u Japan.

Učenici Male likovne grupe pod vodstvom učiteljice Maje Đurđinovski rado su se odazvali na natječaj. Ponosni smo što je među izabranim radovima  slika naše učenice Lane Belužić iz 4.b razreda.

Čestitamo Lani i želimo joj puno sreće u Japanu!

                                                 

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 1. 12. 2022. 19:28

Šesnaest zlatnih dabrova

I ove godine učenici naše škole sudjelovali su u natjecanju Dabar 2022. Dabar je međunarodna inicijativa kojom se promiče informatika i računalno razmišljanje. Osmišljen je kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su osmislili stručnjaci iz pedesetak zemalja. Ukupno je sudjelovalo 120 učenika iz naše škole, dok je iz cijele Hrvatske sudjelovalo 48015 učenika. Naši učenici natjecali su se u četiri kategorije: Mikrodabar, Milidabar, Kilodabar i Megadabar. Šesnaest učenika  postiglo je  iznimne rezultate i plasiralo se u 10% najuspješnijih natjecatelja te su osvojili Zlatnog Dabra – Nika Mikleušević, Luka Božić i Julija Horvatić iz 2.b razreda u kategoriji Mikrodabar. U kategoriji Milidabar zlatne dabrove osvojili su Petra Nuli, Kristijan Horvatić i Karlo Jugo iz 3.b te Karlo Šavorić iz 4.a razreda, Nika Habajec, Marko Japec, Ines Gudek, Luka Gorički i Petra Čiček iz 4.b razreda. U kategoriji Kilodabar zlatne dabrove postigli su učenici Vanja Zorc iz 5.a, Juraj Čukelj iz 5.b te Erika Mikleušević i Josip Hopek iz 6.b razreda. Čestitke svim učenicima koji su sudjelovali na natjecanju, a posebno zlatnim dabrićima! Zahvaljujemo učenicima i učiteljima na odazivu.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 23. 11. 2022. 18:37

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Poštovani učenici i roditelji, u petak 18.11. obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koji je ujedno državni blagdan i neradni dan. Pozivam vas da u svojim domovima zapalimo svijeće u čast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskoga rata.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 17. 11. 2022. 09:06

Međunarodni dan tolerancije

Međunarodni dan tolerancije obilježava se svake godine 16. studenog. To je važan dan koji nas sve podsjeća na važnost prihvaćanja različitosti.

U svakodnevnom je životu vidljivo kako smo često tolerantni prema ljudima koji su nam slični (po izgledu, sposobnostima, idejama, mišljenju…). Međutim, ako vidimo da netko misli drugačije od nas, radi drugačije od nas, izgleda drugačije od nas, često se naš prag tolerancije smanjuje.

Postavite si pitanje „Zašto je to tako?“.

Pročitajte pod "opširnije"!

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 16. 11. 2022. 19:10

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U zadnjem tjednu listopada kroz različite aktivnosti u razrednim odjelima obilježili smo Dan kruha. Cilj obilježavanja ovog dana je da se kod učenika  razvije zahvalnost na svim plodovima zemlje. Kratka završna svečanost i blagoslov kruha bio je u petak 28.10.2022. Kruh je blagoslovio vlč. Milan Pušec, a učenici i njihovi mentori priredili su mali kratki program. Više fotografija možete pogledati u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 3. 11. 2022. 10:46

EU CodeWeek 2022

Od 17. do 21. listopada u našoj školi obilježen je tjedan programiranja. EU tjedan programiranja (EU Code Week) je inicijativa čiji je cilj okupiti što više djece i odraslih i motivirati ih da počnu učiti programirati  i  logički razmišljati te biti inovativni, kao i usmjeriti djecu da pronađu svoju budućnost u programiranju. Učenici su kroz programsko sučelje code.org upoznali osnove programiranja, a koristili su i alat PixelArt, rješavali mozgalice i izrađivali Scratch programe pomoću puzzla. Mladi robotičari su u tom tjednu programirali microbitove na novima robotima Maqueen Plus.  U ovim aktivnostima naša škola sudjeluje već sedmu godinu, a aktivnosti s učenicima provele su učiteljice informatike Nikolina Kokolek i Draženka Kuzman. Za sudjelovanje u aktivnostima naša škola dobila je  certifikat.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 3. 11. 2022. 10:24

Jesenski odmor

Poštovani učenici i roditelji, u ponedjeljak 31.10. je jesenski odmor učenika, a u utorak 1.11. Dan Svih svetih i nema nastave. Redovna nastava je u srijedu 2.11.2022. po redovnom rasporedu rada.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 29. 10. 2022. 09:44

Izvanučionička nastava 6. a i 6. b razreda

Dana 17. listopada 2022. učenici 6. a i 6. b razreda pošli su na izlet u Zagreb u pratnji svojih razrednica i učiteljice engleskog jezika.

Iz Konjščine smo krenuli autobusom u 8:00 sati. Kada smo stigli u Zagreb, prvo smo otišli u Kazalište Mala scena gdje smo pogledali predstavu „Sportski život letećeg Martina“.

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 26. 10. 2022. 19:16

Županijsko natjecanje u krosu

15 učenika Osnovne škole Konjščina pod vodstvom učitelja Viktoria Pozaića, sudjelovalo je na županijskom natjecanju u krosu koje se je održalo u Donjoj Šemnici 20.10.2022. Učenici su ostvarili izvrsne rezultate! U konkurenciji od 26 škola učenici 7. i 8. razreda ostvarili su odlično 4. mjesto! Učenice 7. i 8. razreda ostvarile su 10. mjesto, učenici 5. i 6. razreda ostvarili su 24. mjesto, a učenice 5. i 6. razreda ostvarile su 9. mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji 7. i 8. razreda, učenica Lorena Škreb ostvarila je odlično 3. mjesto. Još jednom čestitamo svim natjecateljima!

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 26. 10. 2022. 18:22

PLANINARI NA MEDVEDGRADU

U subotu 15.10.2022. učenici od 5. do 8. razreda uz pratnju učiteljica Nikoline Balić, Ane Habajec, Mateje Vukes, Marte  Sinković te vodiča planinarskog društva „Gradina“ Konjščina išli su na terensku nastavu na Medvedgrad.

Kliknite pod "opširnije" i pročitajte više! ⛺

Fotografije možete pogledati ovdje! 🏞️

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 22. 10. 2022. 11:59

IUN 3. razreda

U utorak,11.listopada 2022. učenici trećih razreda u pratnji svojih učiteljica Milene Prodanović i Darinke Punek realizirali su planiranu izvanučioničku nastavu Moj zavičaj – Hrvatsko zagorje.

Tijekom terenske nastave posjetili smo grad Krapinu kao sjedište KZŽ, te smo razgledali Muzej krapinskih neandertalaca. Za vrijeme razgleda Dvora Veliki Tabor učenici su sudjelovali u likovnoj radionici „Oblikujmo priče glinom“. U dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici djeca su razgledala

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 17. 10. 2022. 15:20

KIKI - međunarodni festival dječjeg filma

14. listopada učenici 4.ab i 2.ab sudjelovali su na 11. KIKI međunarodnom festivalu dječjeg filma u Zaboku. S njima su bile učiteljice Blaženka Kocman, Maja Đurđinovski, Dubravka Mihalic, Irena Suhodolčan i Snježana Prpić Bernobić, knjižničarka Martina Kovačko te pomoćnica u nastavi Petra Pazman.

 U sklopu programa KIKI 2 gledali su kratke animirane i dokumentarne filmove iz Kine, Švedske, Nizozemske, Novog Zelanda, Bjelorusije, Češke, Francuske i Švicarske. Filmovi su, na djeci razumljiv način, govorili o obitelji, prijateljstvu, suradnji, zaštiti okoliša, upornosti, razumijevanju i uvažavanju drugih i drugačijih. Nakon projekcija, učenici su sudjelovali u vođenim razgovorima s filmskim edukatorom. Čarolija filma i poučne filmske priče ispunile su djecu zadovoljstvom.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 14. 10. 2022. 20:02

e- potvrde za učenike

Poštovani roditelji,

ukoliko trebate potvrde za dijete koje ste do sada dobivali u tajništvu (stipendiranje, dječji doplatak, sufinanciranje školske kuhinje, smještaj brata/sestre u učeničkom/studentskom domu i sl.) možete ih dobiti digitalnim putem na sljedećoj poveznici: https://potvrde.skole.hr/login . 

Na poveznicu se učenici mogu prijaviti svojim AAI identitetom (podatci kojima ulaze u e-Dnevnik), a roditelji svojim podatcima u sustavu e-Građani.   Potvrde možete ispisati ili poslati na elektroničku adresu po želji te one u potpunosti zamjenjuju potvrde škole. Naime, sustav za idavanje potvrda preuzima podatke o učenicima iz e-Matice u koju su upisani svi učenici.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 12. 10. 2022. 09:35

JUMICAR - program prometne kulture za najmlađe

U ponedjeljak, 10.listopada 2022. učenici drugih razreda sudjelovali su preventivnom i edukativnom programu Jumicar koji se je održao u OŠ Zlatar Bistrica.

Kroz preventivne aktivnosti učenici su imali prilike uočiti opasnosti i naučiti kako se sigurno ponašati u cestovnom prometu.  Najzanimljiviji dio programa odvijao se na prometnom poligonu. Učenici su samostalno upravljali automobilima na električni pogon uz pratnju stručnih djelatnika programa i uvidjeli da nije lako biti vozač.
Jumicar timu pridružili su se članovi CK KZŽ koji su pokazali kako reagirati prilikom prometne nezgode i kako sanirati lakše ozlijede.
Pripadnici DVD – a pokazali su nam svoja službena vozila i vatrogasnu opremu, a učenici su se okušali u gađanju mlazom vode.
Djelatnik PU KZŽ nas je upoznao sa policijskim vozilom u prometu.
         
Učenici su uživali u nesvakidašnjoj nastavi, zabavili se i puno toga naučili!

                                                                                            Dubravka Mihalic

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 10. 10. 2022. 22:37

Obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja

Kako smo proteklih godina, zbog različitih nepovoljnih događaja, svi proživjeli niz stresnih i neuobičajenih situacija, postalo je jasno koliko je važno brinuti o mentalnom zdravlju.

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je 10. listopada Svjetskim danom mentalnog zdravlja kako bi podigla svijesti o problemima mentalnog zdravlja. Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježen je danas u Osnovnoj školi Konjščina. Djeca su na školskom panou mogla saznati što je to mentalno zdravlje, što ono uključuje, koji su poželjni i nepoželjni načini suočavanja s neugodnim emocijama te brojne druge informacije. Također, za učenike su pripremljene sličice s pozitivnim, motivacijskim porukama te su i oni sami pozvani da na pano stave poruke koje su njima važne i kojim si oni pomažu u teškim trenucima. Dijeljenjem poruka koje njima pomažu, možda pomognu još nekome.

Također, s učenicima viših razreda predmetne nastave, školska će psihologinja održati radionice na temu mentalnog zdravlja.

Ako želite saznati više o mentalnom zdravlju, pogledajte zanimljiv video Zagrebačkog psihološkog društva „Mentalno zdravlje“ na sljedećoj poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=1T0aIX3bnCc&t=59s                                                                                                                                                      Petra Štahan, psihologinja           

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 10. 10. 2022. 12:44

Projekt "Hrvatska pliva"

Učenici 3.ab razreda sa svojim razrednicama, Milenom Prodanović i Darinkom Punek te učiteljem Viktoriom Pozaićem sudjelovali su u projektu "Hrvatska pliva" od 26.- 30. rujna 2022. Projekt je realiziran u organizaciji Županijskog sportskig saveza KZŽ u prostorima Terme Jezerčica. Učenici su s veseljem uspješno svladali osnovne plivačke tehnike.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 7. 10. 2022. 13:27

Gostovanje u Općini povodom Dječjeg tjedna

7.10. 2022. povodom Dječjeg tjedna, učenici 3.ab razreda s učiteljicama Darinkom Punek i Milenom Prodanović gostovali su u Općini Konjščina.  U razgovoru s načelnicom, Anitom Krok, učenici su iznosili svoje prijedloge za unapređenje života djece i građana naše općine. Nakon veselog druženja učenici su za odlične ideje nagrađeni drvenom kućicom "Čudesna šuma". U kućici su smještene knjige i slikovnice s ekološkim temama koje će djeca moći sami birati. Kućica je našla svoj mjesto u holu škole.   

Fotografije🧒                               

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 7. 10. 2022. 13:04

LIKOVNI RADOVI NAŠIH UČENICA NA IZLOŽBI „ČOVJEK ČOVJEKU“ U ZLATARU

Dječja likovna izložba „Čovjek čovjeku“ jedna je od triju velikih priredbi čiji su sudionici učenici osnovnih škola kajkavskog govornog područja, koje se održavaju u sklopu „Dana kajkavskih riječi" u Zlataru. Između 694 likovna rada pristigla na natječaj, odabrana su 83 rada. Ponosni smo što su među njima  tri prekrasna likovna rada naših učenica: Karmele Kožić (4.b), mentorica Maja Đurđinovski, Nine Jelenčić (7.a) i Nataše Kralj (8.b), mentorica Mirela Duktaj. Učenicama i mentoricama su uručena priznanja i simbolične nagrade Školske knjige.

Čestitke učenicama i mentoricama!                                                                                                                            Maja Đurđinovski

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 3. 10. 2022. 13:41

SVJETSKI DAN UČITELJA

Poštovani učenici i roditelji, u srijedu 5.10.2022.g. obilježavamo Svjetski dan učitelja. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Prigoda je to i za isticanje važnosti rada svih učitelja i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji. Taj dan se obilježava u više od 100 zemalja svijeta pa tako i u Hrvatskoj. 

U srijedu, 5.10.2022.g.  je nenastavni dan, pa ga iskoristite za učenje, druženje s obitelji i boravak u prirodi.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 29. 9. 2022. 11:21

11. ZNANSTVENI PIKNIK

U petak i subotu, 23.  i 24. rujna naši su sedmaši  posjetili dvorac Oršić u Gornjoj Stubici gdje se ove godine održao 11. znanstveni piknik 2022Uz mnoštvo sudionika piknika: pojedinci, udruge, ustanove, tvrtke, fakulteti, muzeji, osnovne i srednje škole i naša je škola po drugi puta ove godine sudjelovala na Znanstvenom pikniku.  

Fotografije 🧪🔭

Klikni pod opširnije i pročitaj više!

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 26. 9. 2022. 12:59

PROJEKT "PTIČEK"

20. i 21. rujna 2022. god. Naši učenici: Irma Kuljak i Josip Hopek iz 6.b razreda, Gabriela Ozimec iz 6.a razreda te Matej Kralj iz 5.b razreda prošli su dvodnevnu edukaciju u sklopu projekta ”Ptiček”, kojeg već 14. godinu provodi Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Krapinsko-zagorske županije. Učenike naše škole vodila je učiteljica Blaženka Kocman.

Same radionice održane su u utorak i srijedu na području značajnog krajobraza Zelenjak - Risvička i Cesarska gora te u Radoboju kod Centra za prirodu Zagorje. Učenike i njihove učitelje poučavali su stručnjaci-treneri sa Šumarskog fakulteta u Zagrebu, Geološkog odsjeka PMF-a te Javne ustanove Zagorje zeleno.

Svrha programa je ciljanim senzibiliziranjem i edukacijom pridobiti širok krug suradnika, a posebno mladih za razumijevanje, kasnije i sudjelovanje u provođenju raznovrsnih akcija i mjera zaštite biološke i krajobrazne raznolikosti na području Krapinsko-zagorske županije kao što su istraživanja, opažanja, dojavljivanja, praktično sudjelovanje u projektima, rad u udrugama i sl.
Diplome i prigodne poklone mladim čuvarima prirode te njihovim učiteljima  uručili su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i autor projekta Ptiček, Ivan Martinić

           🐦Fotografije                                                                 Blaženka Kocman

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 23. 9. 2022. 16:18

Čuvajmo našu kulturnu baštinu - izvanučionička nastava 4.b razreda

Već nekoliko godina u našu školu za Nikolinje stižu prekrasne drvene igračke koje ravesele učenike nižih razreda. Kako nastaju? Tko ih izrađuje? Koliko vremena treba za izradu jedne igračke?
Učenici 4.b razreda odlučili su pronaći odgovor na sva ta pitanja te su u srijedu, 21.9., zajedno sa svojom učiteljicom Majom Đurđinovski i pedagoginjom Petrom Sviben posjetili radionicu gospodina Zvonimira Majdaka.
Domaća radinost Zvonimir Majdak nalazi se u Turnišću što je bila dobra prilika za  koju su učenici s veseljem iskoristili. Putem su pozdravili jesen i dobro se zabavili.
Kod gospodina Majdaka bilo je veoma zanimljivo i živo, a njegova je radionica otkrila tajnu kako nastaju naše zagorske tradicijske drvene igračke. Sve igračke izrađene su od bukve, lipe ili crne johe te moraju proći kroz više od 50 postupaka od odabira materijala do bojanja. Za to treba mnogo strpljenja, spretne ruke i još više ljubavi. Igračke je UNESCO uvrstio na reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine.
Za kraj učenici su imali priliku i sami oslikati nekoliko škrinjica, tamburica, stolića i stolova koji će krasiti njihovu učionicu.

🌸Fotografije
                                                                                                      Maja Đurđinovski

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 21. 9. 2022. 15:20

Odluka o povećanju cijene školske kuhinje Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

Obavještavamo Vas da se od školske godine 2022./2023. cijena školske kuhinje povećava s dosadašnjih 6,00 kn dnevno na 7,00 kn dnevno po učeniku zbog povećanja cijena namirnica koje koristimo u školskoj kuhinji za pripremu obroka. U privitku Vam dostavljamo odluku koja stupa na snagu od 01.09.2022. godine. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ines Debelić  datum: 1. 9. 2022. 08:21

Povratak u školu

Poštovani učenici i roditelji! 

Nastava u novoj školskoj godini počinje 5.9.2022. u 8.00 sati, a učenici putnici dolaze u školu i odlaze kućama po uobičajenom voznom redu ( nalazi se pod "Prijevoz učenika".

Učenici RN – 8:00 DO 11:30 ( 4 školska sata) ... odvoz u 11:40

Učenici PN – 8:00 DO 12:20 ( 5 školskih sati ) ... odvoz u 12:30

Učenici prvog razreda u pratnji roditelja dolaze u 9:00 sati  ( U blagovaonici škole ćemo se upoznati, malo ćemo pjevati i zatim provesti neko vrijeme sa učiteljicom).

Nastava se organizira na uobičajen način uz primjenu higijenskih mjera ( pranje ruku, čišćenje i provjetravanje ). Učenici trebaju donijeti jednu bilježnicu, torbu i pernicu. Drugi par obuće je obavezan od prvog dana nastave. Učenici će preuzeti udžbenike ( za učenike 1. razreda prvog dana preuzimaju roditelji), a roditelji će potom potpisati odgovarajući revers, te zajedno s učenicima voditi brigu o pravilnom korištenju i čuvanju udžbenika i radnih bilježnica koji se na kraju nastavne godine vraćaju. Za sve ostale informacije pratite web stranicu škole.

Najmlađim učenicima želimo dobrodošlicu, ostalima sretan povratak u školske klupe, a svima uspješnu školsku i nastavnu godinu! Veselimo se ponovnom susretu!

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 31. 8. 2022. 12:55

Obavijest o nabavi udžbenika i ostalih obrazovnih materijala za 2022./23. šk.god.

Poštovani roditelji, u školskoj godini 2022./2023. koristit će se novi udžbenici od 1. do 4. razreda, a od 5. do 8. razreda koristit će se postojeći udžbenici iz prethodnih godina. Novi udžbenici obveznih i izbornih predmeta financiraju se iz državnog proračuna te su besplatni za sve učenike. Nabavu novih i dokup novih i postojećih udžbenika izvršit će Škola.

Krapinsko-zagorska županija će zajedno s općinom Konjščina financirati u jednakom omjeru (50%-50%) nabavu radnih bilježnica obveznih i izbornih predmeta te će i one biti besplatne za sve učenike.

Roditelji kupuju:

Svijet tehnike za 5,6,7,8, razred -  radni materijali za izvođenje vježbi i praktičnog rada programa tehničke kulture  - Školska knjiga d.d.

GEOGRAFSKI ATLAS za osnovnu školu - Hrvatska školska kartografija  i Školska knjiga d.d. ( od 5. do 8. razreda )

Likovne mape ( ako nisu naručili putem škole ). ( 1., 2.A, 4., 5.-8. - školska knjiga, 2.B - Alfa, 3. - Profil ).

Udžbenike i radne bilježnice učenici će preuzeti prvi nastavni dan.

Za sve ostale obavijesti pratite web stranicu škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 5. 7. 2022. 10:50

PODJELA SVJEDODŽBI

Dragi učenici, podjela svjedodžbi bit će 7.7.2022. (četvrtak) u 9:00 sati ispred  škole (oproštaj s osmašima, dodjela priznanja i nagrada najboljim  učenicima). Svi učenici koji neće podići svjedodžbe dobit će ih prvi nastavni dan  5.9.2022. Želim Vam mirne i zdrave ljetne praznike. Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 4. 7. 2022. 14:44

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Zalogajček 7

Poštovani roditelji, obavještavamo vas da je jučer u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zalogajček 7“. Broj učenika koji će primati obrok financiran iz projekta „Zalogajček 7“ je ukupno 994 učenika iz 32 osnovne škole krapinsko-zagorske županije. Za našu školu odobreni su besplatni obroci u školskoj kuhinji za 34 učenika. Kao i prijašnjih godina, jedini kriterij za uključivanje učenika u projekt je:

1)      Djeca iz obitelji koje su korisnice prava na doplatak za djecu.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 29. 6. 2022. 10:34

UPIS U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE KONJŠČINA

Poštovani roditelji,

ispunjavanje dokumentacije i potpisivanje potrebnih suglasnosti za upis u 1. razred osnovne škole bit će u utorak, 28.6.2022., od 9:00 do 12:00 sati. Dovoljno je da upisu pristupi samo jedan roditelj (djeca ne trebaju dolaziti) koji sa sobom mora imati vlastitu kemijsku olovku i OIB djeteta.  

Petra Sviben, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 24. 6. 2022. 09:37

Maturalno putovanje u Istru

Od 18. do 20. lipnja 2022. učenici osmih razreda sa svojim razrednicama Marijom Karapandža i Draženkom Kuzman te pratiteljima Petrom Sviben i Željkom Drevenom bili su na trodnevnom maturalnom putovanju u Istri. Putovanje je počelo razgledavanjem Poreča i Eufrazijeve bazilike. Nakon toga uživali su  u vodenim atrakcijama aquaparka  Istralandija. Smjestili  su se u hotel Holiday u Medulinu, a posjetili su prekrasne Brijune te znamenitosti grada Pule. Na povratku kućama posjetili su crkvu sv. Blaža u Vodnjanu gdje su ih  oduševili zbirka relikvija i mumije svetaca.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 22. 6. 2022. 20:48

U našoj školi izložene slike i crteži Paule Gabud i Tamare Marije Bevetek

Prošlog tjedna u holu naše škole postavljena je izložba slika učenice 8.b razreda Paule Gabud. Slike su nastale u razdoblju od 2020. do 2022. godine. Paula se vješto izražava u svim likovnim tehnikama, a izložene slike nastale su tehnikom akrila na platnu s jasno naglašenim osjećajem za boju, volumen i prostor. Izrazito strpljivo i detaljno prikazuje sitne detalje, a opet s druge strane ima i ekspresionističkih poteza. Slika prirodu, cvijeće i leptire.

Osim Paulinih slika, školski pano krase i radovi učenice 8.a razreda Tamare Marije Bevetek. Tamara izlaže svoje skice i crteže olovkom. Kroz svoje crteže istražuje anatomiju ljudskog tijela i tijelo u pokretu te portrete. Uz crteže olovkom na panou dominira i jedan ženski portret većih dimenzija u kombiniranoj tehnici olovaka u boji i tempere koji je Tamara odlučila naslikati po uzoru na poznatu Leonardovu Mona Lisu, ali portretira svoju sestričnu i kumu. (Mirela Duktaj)

Čestitke našim talentiranim učenicama!

                                                                            

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 21. 6. 2022. 21:18

180 GODINA ŠKOLSTVA

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 14. 6. 2022. 12:46

IZVANUČIONIČKA NASTAVA TREĆIH RAZREDA

KRAPINA-KLANJEC-KUMROVEC  

U četvrtak, 9.lipnja, učenici trećih razreda u pratnji svojih učitelja Blaženke Kocman, Maje Đurđinovski, Marte Sinković i Marka Maleka Solgata realizirali su planiranu izvanučioničku nastavu po našem lijepom zagorskom kraju. Loša vremenska prognoza i kišica nisu smanjile veselje učenika koji su pažljivo i znatiželjno istraživali svoj zavičaj i primijenili znanje, vještine i sposobnosti stečene u našim učionicima.

Kliknite pod opširnije i pročitajte više!

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 10. 6. 2022. 13:57

Dan sporta

Tradicionalni Dan sporta se napokon održao u četvrtak 9.6.2022. nakon dvije godine pauze. Ovaj put uvedene su promjene te su se djeca natjecala za svoj razred u više sportova. Plasman u svakom sportu donosio je bodove koji su se na kraju zbrojili te se dobio poredak najsportskog razreda. Učenici su se natjecali u odbojci, košarci i nogometu. Iako smo imali kandidate i za kros, vrijeme nam je onemogućilo da se održi ova utrka koja bi bila odlučujuća u konačnom poretku. Učenici su se vrlo dobro snašli u novoj vrsti natjecanja te se nadam da će nas iduće godine poslužiti vrijeme i da ćemo moći uvesti još novih disciplina.
Najsportskiji razredi su 8.a i 6.a, drugi su 8.b i 6.b,treći 7.b i 5.a i četvrti 5b, 6c i 7.a.
                                                                                                 Marija Karapandža
Više fotografija pogledajte u foto-galeriji.  
  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 9. 6. 2022. 09:49

Izvanučionička nastava 2. a

8. lipnja 2022., učenici 2. a razreda, bili su na poludnevnom školskom izletu s učiteljicama Milenom Prodanović i Nikolinom Kokolek. Obišli su Zelenjak - spomenik hrvatskoj himni Lijepa naša domovino. U kumrovečkoj pučkoj školi održana im je radionica Obuke o krasopisu, a nakon toga učenici su razgledali Muzej Staro selo Kumrovec. Bilo je veselo i poučno!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 8. 6. 2022. 16:49

Nagrade našim učenicima na likovnom natječaju DND Hrašćina „ Hrašćinski kraljuš“

U subotu, 28. svibnja 2022., održana je dodjela nagrada šestog likovnog natječaja „Hrašćinski kraljuš“ Društva „Naša djeca“ Hrašćina.  Svečanost je organizirana u sklopu Dana općine Hrašćina. Tema/motiv ovogodišnjeg stvaralaštva bili su „Likovi iz bajki“. U natječaju su sudjelovali učenici Male likovne grupe pod vodstvom učiteljice Maje Đurđinovski.

2. nagrada pripala je učenici 2. razreda Petri Nuli i njezinoj Crvenkapici, a 3. nagradu osvojio je učenik 1.a razreda Teo Pažur koji je veoma zanimljivo nacrtao tri praščića.

Čestitke malim slikarima i njihovoj mentorici !

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 31. 5. 2022. 10:37

180 GODINA ŠKOLSTVA U KONJŠČINI

Poštovani učenici i roditelji, u  petak 3.6. obilježavamo 180 godina školstva u Konjščini i taj dan je nenastavni dan na kojem sudjeluju učenici koji nastupaju na priredbi i STEM sajmu.

Program:

9:00   STEM izložba

10:00 Pozdravna riječ

10:15 Predstavljanje povijesti školstva u Konjščini

10:25 Priredba učenika

11:30 Prigodna izložba u predvorju škole

Veselimo se Vašem dolasku !

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 26. 5. 2022. 12:53

Promicanje istine o Domovinskom ratu

Dana 24. svibnja 2022., u sklopu projekta "Promicanje istine o Domovinskom ratu", Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata "Barun" održala je predavanje o Domovinskom ratu učenicima osmih razreda. Predavanje je bilo zanimljivo i poučno.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 25. 5. 2022. 17:10

IUN Karlovac - Senj - Ogulin

U petak, 20. 5. 2022., učenici 4.a i 4.b, bili su na IUN Karlovac – Senj – Ogulin. U pratnji su bili razredni učitelji Vinka Sviben, Darinka Punek, Marta Sinković i Marko Malek-Solgat. Posjetili su Akvatiku, Slatkovodni akvarij Karlovac i stekli nova znanja o ribama hrvatskih rijeka. Drugo odredište bila je Tvrđava Nehaj, Senj. Kustos u muzeju održao je zanimljivo predavanje o Tvrđavi i senjskim uskocima. Učenici su aktivno sudjelovali u razgledavanju tvrđave i izložaka. Nakon toga posjetili smo multimedijalni i interaktivni centar Ivanina kuća bajke u Ogulinu. Očarani svijetom bajke učenici su sudjelovali u stvaralačkoj radionici – dramatizaciji bajke „Šuma Striborova“. Bilo je zanimljivo i poučno. U autobusu je bilo veselo i raspjevano. U Konjščinu su se, sretni i puni dojmova, vratili u večernjim satima.

                                                                   Učiteljice Vinka Sviben i Darinka Punek

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 24. 5. 2022. 10:26

Vježba evakuacije i spašavanja učenika OŠ Konjščina i DVD-a Konjščina

16. svibnja 2022. u vremenu od 11:00 do 11:15 sati održana je vježba evakuacije i spašavanja djelatnika i učenika osnovne škole Konjščina. Cilj vježbe bio je provjera Plana evakuacije i spašavanja u Osnovnoj školi Konjščina, te provjera osposobljenosti djelatnika i učenika za postupanje u slučaju izvanrednih situacija. 

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 16. 5. 2022. 12:05

Roditelj – gost u 1.a razredu

U ponedjeljak, 9.5.2022.godine učiteljica Dubravka Mihalic organizirala je susret s roditeljem. Gost u razredu bio je dr. Jurica Korpar koji je djeci predstavio i približio svoje zanimanje. Učenicima je govorio o tijelu, zdravlju, prehrani i pravilnom držanju. Sat je protekao u dinamičnom i veselom raspoloženju.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 10. 5. 2022. 08:41

Posjet učenika osmih razreda Vukovaru

5. svibnja naši učenici osmih razreda posjetili su Vukovar. Učenike su pratili učitelji Marija Karapandža, Željko Dreven, Draženka Kuzman te školska pedagoginja Petra Sviben. Ovaj projekt se provodi kao jednodnevna izvanučionička nastava u organizaciji „Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar“.

Učenici su najprije pogledali Memorijalni centar Domovinskog rata te slušali predavanje „Domovinski rat“. Zatim su posjetili Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Župu sv. Filipa i Jakova, Kukuruzni put, Memorijalno groblje, Spomen dom Ovčara te masovnu grobnicu Ovčara gdje su zapalili svijeću u spomen svim poginulim i nestalim. Također su posjetili Vodotoranj te Gradski muzej i Muzej vučedolske kulture. Prilikom obilazaka i predavanja  učenici su pokazali interes i veliko znanje o domovinskom ratu i bitki za Vukovar. 

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 7. 5. 2022. 22:45

Državna razina 64. natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske

Državna razina 64. natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske provedena je od 2.5. do 4.5. u hotelu Zora u Primoštenu. Učenici su trebali odraditi pisanu provjeru, izraditi praktičan zadatak na zadanu temu, te usmeno iznijeti obranu svojeg rada. Na natjecanju je sudjelovalo dvoje učenika naše škole, a ostvarili su sljedeće rezultate:

Matea Nuli, 8. r., Elektronika, OŠ Konjščina, 6. mjesto,

Adam Gregorić, 6. r., Automatika, OŠ Konjščina, 10. mjesto

Mladen Prugovečki, učitelj savjetnik tehničke kulture

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 5. 5. 2022. 13:18

Odlični rezultati naših učenica na natjecanju „ Europa u školi“ Vijest ima dokument u privitku

 Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska organizirali su 28. natjecanje za učenike i mladež Europa u školi na razini Republike Hrvatske. Tema ovogodišnjeg natjecanja „Stvaramo održivu budućnost“ bila je izazov za učenike 3.b razreda koji su stvarali prekrasne priče o pčelama i slikali cvjetnu livadu.

Veoma smo ponosni da je Julia Iliev dobila 7. nagradu za svoj literarni uradak, a likovni rad Nike Brleković osvojio je izvrsno 4. mjesto.

Čestitamo Niki i Juliji i njihovoj mentorici Maji Đurđinovski!

U nastavku možete pročitati veoma zanimljivi Julijinu priču i pogledati Nikin prekrasni kolaž.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 5. 5. 2022. 09:30

Razglednica moga mjesta – škljocni za sjećanje 2022.

U petak, 29. travnja 2022. godine u Osnovnoj školi Vladimir Nazor Budinščina otvorena je izložba fotografija Razglednica moga mjesta – škljocni za sjećanje. Tim povodom uručene su nagrade i priznanja učenicima i mentorima. Povjerenstvo za odabir radova odabralo je tri najbolje fotografije i deset pohvaljenih. Među pohvaljenima je i fotografija Luke Goričkog, učenika 6.A razreda naše škole. Mentorica je učiteljica likovne kulture Mirela Duktaj.

Čestitke Luki i mentorici!

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 3. 5. 2022. 14:18

NAGRAĐENI LIKOVNI RAD NAŠE UČENICE NA MEĐUNARODNOM LIKOVNO-LITERARNOM NATJEČAJU U NJEMAČKOJ ISERLOHN – ESSEN – ZAPREŠIĆ – PODGORAC – NOVI SAD – SOVIĆI 2022

   Nema ništa ljepše od dječjeg osmijeha, iskrenog i sretnog. S njim se ne može mjeriti ni jedan drugi osmijeh. Učenici 3.b razreda s osmijehom su se odazvali na natječaj „ Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha“. Na natječaju je sudjelovalo oko 1000 djece iz 100 škola i 10 zemalja, a likovni rad naše učenice Karmele Kožić dobio je 4. nagradu.

 Čestitke Karmeli i učiteljici Maji Đurđinovski!

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 3. 5. 2022. 08:52

Održana prezentacija deficitarnih zanimanja i srednjoškolskih programa

U srijedu, 13. travnja 2022. godine, s početkom u 16:00 sati u našoj školi održana je prezentacija deficitarnih zanimanja i srednjoškolskih programa s ciljem profesionalnog informiranja učenika 8. razreda i njihovih roditelja.

Na samom početku sve prisutne pozdravila je pedagoginja škole i poželjela im dobrodošlicu, nakon čega je riječ prepustila predstavnici HZZ PU Krapina i pročelnici Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu koje su učenicima i roditeljima predstavile informacije o tome kako izabrati pravo zanimanje te ih upoznale s mogućnostima stipendiranja deficitarnih zanimanja. Prikazan je promo film o deficitarnim zanimanjima u KZŽ. Predstavnik Udruženja obrtnika OKKZŽ je dao informacije o upisu u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnja zanimanja. Potom su predstavnici srednjih škola (SŠ Bedekovčina, SŠ Konjščina, SŠ Zlatar, Gimnazija AGM, ŠUDIGO i SŠ Zabok) prezentirali programe obrazovanja koje provode te upoznali učenike i roditelje s mogućnostima upisa i posjeta škole.

Nakon prezentacija, učenici i roditelji su imali mogućnost obići info pultove srednjih škola gdje su s velikim interesom predstavnicima srednjih škola postavljali razna pitanja vezana uz srednjoškolske programe i upise te dobili letke i promotivne materijale.

Ovom prilikom zahvaljujemo se roditeljima i učenicima na odazivu.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 20. 4. 2022. 18:30

Županijsko natjecanje iz odbojke

Osam učenika naše škole sudjelovalo je na županijskom natjecanju iz odbojke koje se održalo u Pregradi 13. travnja 2022. Na županijskom natjecanju iz odbojke naši učenici su osvojili odlično 3. mjesto! Čestitke učitelju Viktoriu Pozaiću i svim natjecateljima!

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 14. 4. 2022. 10:56

PROLJETNI ODMOR UČENIKA

Poštovani učenici i roditelji, proljetni odmor učenika počinje 14. travnja 2022.g. i završava 22. travnja 2022.g. Redovna nastava počinje u ponedjeljak 25. travnja 2022.g.. Svima želimo SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS !

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 13. 4. 2022. 13:10

Obavijest za roditelje učenika 8. razreda (obavezno) i 7. razreda (izborno) - PREZENTACIJA DEFICITARNIH ZANIMANJA I SREDNJOŠKOLSKIH PROGRAMA 2022.

Poštovani roditelji i učenici,

Krapinsko - zagorska županija, Obrtnička i Gospodarska komora  KZŽ, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područni ured Krapina i srednjim školama KZŽ, održat će u srijedu 13. travnja 2022. godine u 16:00 sati u našoj školi prezentaciju predstavljanja deficitarnih zanimanja i srednjoškolskih programa, s ciljem profesionalnog informiranja učenika i njihovih roditelja. 

Kako biste svom djetetu pomogli u odabiru srednje škole, molimo vas da se na prezentaciju odazovete u što većem broju. Dobivene informacije bit će uvelike korisne vama, ali i vašem djetetu da bi za nekoliko mjeseci što lakše izabrao svoje buduće zanimanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 12. 4. 2022. 10:27

Županijsko natjecanje iz odbojke

Deset učenica Osnovne škole Konjščina sudjelovalo je na županijskom natjecanju iz odbojke koje se održalo u Pregradi 06.04.2022. Na natjecanju su naše učenice osvojile odlično 3. mjesto! Čestitke mentorici Mariji Karapandži i svim natjecateljicama!

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 8. 4. 2022. 11:19

OBAVIJEST O PROCJENI ZRELOSTI PRIJE UPISA U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE KONJŠČINA U ŠKOLSKOJ GODINI 2022./2023.

Poštovani roditelji,

od 7. travnja krećemo s procjenom zrelosti za upis u 1. razred osnovne škole. Procjena će se vršiti u OŠ Konjščina, u uredu pedagoga, prema unaprijed utvrđenom rasporedu te uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Potrebno je donijeti sa sobom ispunjen Upitnik za roditelje (dobiven već ranije) i noviju medicinsku dokumentaciju djeteta ako ju imate.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 4. 4. 2022. 08:53

Hippo "English Without Borders" Olympiad

I ove godine naši su učenici sudjelovali na međunarodnom natjecanju engleskog jezika pod nazivom Hippo "English Without Borders" Olympiad. Natjecanje se organizira od 2012. godine. Njime se želi naglasiti važnost učenja i poznavanja engleskog jezika. Učenici su sudjelovali u dvije kategorije –  Hippo 1 (4. i 5. razredi) i Hippo 3 (7. i 8. razredi). Ukupno su sudjelovala 24 učenika, a iz svake kategorije imamo po jednu učenicu kojs se plasirala u sljedeći krug – polufinale:
Hippo 1 – Viktorija Marković
Hippo 3 – Lucija Gudek
        
Svim učenicima čestitamo na postignutim rezultatima, a polufinalisticama želimo puno uspjeha i sreće u sljedećem krugu.

Mentorice: Marta Sinković i Roberta Nahod

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 1. 4. 2022. 09:40

Dani hrvatskog jezika Vijest ima dokument u privitku

Povodom objave Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog jezika u ožujku svake godine obilježavamo Dane hrvatskog jezika. 

Ove su godine učenici predmetne nastave na satu Hrvatskog jezika s učiteljicama Kristinom Jugo i Matejom Vukes snimali radijske emisije s jezičnim savjetima po uzoru na emisiju Govorimo hrvatski. Kliknite pod opširnije i poslušajte radove naših učenika, ponovite ili usvojite neka jezična znanja i pokažite kako se hrvatski voli znanjem.  

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 30. 3. 2022. 22:45

Županijsko natjecanje iz biologije

Dana 17. ožujka u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića u Klanjcu održano je županijsko natjecanje iz Biologije. Učenice naše škole pokazale su odlični znanje i pri tome ostvarile sljedeće rezultate. Ela Hruškar ponovno je pokazala svoj potencijal i osvojila prvo mjesto na natjecanju. Anamari Mešnjak zauzela je 7. mjesto, Veronika Priščan 8. mjesto, Nicol Majdak 9. mjesto, Petra Lisak 10. mjesto i Julia Gluhak 11. mjesto. Učenice je pripremala mentorica Stela Zovkić. Čestitke natjecateljicama i mentorici!

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 21. 3. 2022. 16:51

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA

Županijsko natjecanje iz Engleskog jezika održano je 17.3.2022. u OŠ Đure Prejca Desinić. Našu školu predstavljala je Tamara Marija Bevetek koja je osvojila odlično 2. mjesto. Tamaru je za natjecanje pripremala učiteljica Roberta Nahod.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 19. 3. 2022. 12:57

OBAVIJEST O UPISIMA U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE KONJŠČINA U ŠKOLSKOJ GODINI 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

na vaše kućne adrese (polaznici predškole dobit će u vrtiću) uskoro bi trebala stići obavijest o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u 1. razred osnovne škole. U obavijesti su navedeni točni termini odlaska u laboratorij, za pregled kod liječnice školske medicine, kao i procjena zrelosti prije upisa koja se provodi u školi. Osim termina, u obavijesti vam je detaljno napisano što treba kamo donijeti. Uz obavijest dobivate i dva upitnika za roditelje koje je potrebno ispuniti i jedan predati liječnici, a drugi pedagoginji u školi. Molimo vas da se pridržavate navedenih termina.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 18. 3. 2022. 12:32

Županijsko natjecanje iz informatike

U petak 11.3.2022. godine u našoj školi održano je županijsko natjecanje iz informatike. Naši učenici sudjelovali su u kategorijama Digitalne kompetencije 5  te Osnove informatike 7 i 8. U kategoriji Digitalne kompetencije 5 sudjelovala je Marina Pukšec, učenica 5.b razreda i osvojila 9. mjesto. U kategoriji Osnove informatike 7 sudjelovao je učenik Filip Čiček  iz 7.a  i osvojio 5. mjesto. U kategoriji Osnove informatike 8 sudjelovali su učenici 8.a: Karlo Cvetko koji je zauzeo 2. mjesto, Matija Žabec 6. mjesto, Veronika Priščan koja je zauzela 8. mjesto, Anamari Mešnjak 9. mjesto, Ela Hruškar 10. mjesto  i Nicol Majdak kojoj je pripalo 11. mjesto. Čestitke svim učenicima! Mentorica učenicima je učiteljica Draženka Kuzman.

(kliknite pod opširnije za 2 fotografije)

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 14. 3. 2022. 16:43

Županijsko natjecanje iz povijesti

Osnovna škola Marija Bistrica bila je domaćin županijskog natjecanja iz povijesti koje se održalo u četvrtak, 10. ožujka 2022. godine. Našu školu predstavljao je Filip Čiček, učenik 7. b razreda kojeg je pripremao mentor Dragan Roksandić. Učenik je postigao lijep rezultat i osvojio 3. mjesto. Čestitke Filipu i njegovom mentoru Draganu!

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 12. 3. 2022. 10:18

Županijsko natjecanje iz fizike

U Osnovnoj školi Ante Kovačića, Zlatar, u srijedu 09. ožujka 2022., održano je Županijsko natjecanje iz fizike. Na natjecanju sudjelovale su i dvije naše učenice. Ela Hruškar koja je bila 9. i Matea Nuli koja je zauzela 10. mjesto. Učenice za natjecanje pripremala je mentorica Karmen Prugovečki. Čestitke učenicama i njihovoj mentorici!

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 9. 3. 2022. 20:22

Županijsko natjecanje iz vjeronauka - Vjeronaučna olimpijada

Učenici naše škole sudjelovali su na županijskom natjecanju iz vjeronauka  - Vjeronaučnoj olimpijadi. Ekipu naše škole činili su učenici 7.a i 7. b razreda: Luka Fijan, Juraj Jurina, Luka Sović i Petar Žugec koji su osvojili 14. mjesto.

             Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je o svetom Ignaciju Loyolskom osnivaču Družbe Isusove ili Isusovaca. Natjecanje je i ove godine održano u matičnim školama. Naši učenici su se prvi puta susreli s ovakvim načinom natjecanja te se iskreno raduju i sljedećoj Vjeronaučnoj olimpijadi. Uz mentorstvo vjeroučitelja Marka Malek Solgata učenike je za natjecanje pripremao vjeroučitelj Željko Dreven.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 8. 3. 2022. 09:36

Županijsko natjecanje iz tehničke kulture

Dana 4. ožujka 2022. godine u OŠ Janka Leskovara, Pregrada, održano je županijsko natjecanje iz tehničke kulture. Učenici naše škole natjecali su se u osam kategorija i postigli izvrsne rezultate za što je uvelike zaslužan i njihov mentor, Mladen Prugovečki.

Čestitke učenicima na odličnim rezultatima i njihovom mentoru!

Kliknite pod OPŠIRNIJE i pogledajte rezultate!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 7. 3. 2022. 12:45

Prvo mjesto na županijskom natjecanju iz kemije

Dana 4. ožujka u Osnovnoj školi Bedekovčina održalo se županijsko natjecanje iz Kemije. Natjecanju je pristupila učenica 8.a razreda, Ela Hruškar. Ela je pokazala odlično znanje kemije i ostvarila izvanredan uspjeh osvojivši prvo mjesto. Učenicu je za natjecanje pripremala mentorica Stela Zovkić. Čestitke učenici i mentorici. 

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 4. 3. 2022. 19:32

Maškare u Konjščini

1. ožujka 2022. godine naše vesele maškare formirale su povorku i krenule do općinske zgrade. Predstavili su svoje maske, a potom i zaplesali. 

Učenici nižih razreda, sa svojim učiteljicama, sudjelovali su u prigodnom programu koji je pripremila Općina Konjščina.

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 1. 3. 2022. 18:02

Drugi dio zimskoga odmora za učenike

Poštovani učenici i roditelji, drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 21. veljače 2022. godine i završava 25. veljače 2022. godine, s tim da nastava počinje 28. veljače 2022. godine.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 17. 2. 2022. 08:07

Likovno-literarni natječaj na temu Domovinskog rata – nagrađeni i pohvaljeni radovi naših učenica

Na ovogodišnjem Likovno-literarnom natječaju na temu Domovinskog rata pristiglo je ukupno 55 literarnih i 115 likovnih radova iz 23 osnovne i srednje škole Krapinsko-zagorske županije. Ocjenjivačko povjerenstvo za literarne radove činile su prof.dr.sci. Julija Barunčić Pletikosić i prof. Branka Tuđa, a za likovne radove dr.art. Mirjana Drempetić Hanžić i Željko Kropf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 15. 2. 2022. 09:16

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE 2022.

I ove godine smo domaćini županijskog natjecanja iz informatike 11.3.2022.

Više informacija na

https://informatika.azoo.hr/

HODOGRAM NATJECANJA

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 14. 2. 2022. 11:26

SAMOTESTIRANJE NA KORONAVIRUS

Dragi učenici i roditelji!

Kliknite na poveznicu i pogledajte video o samotestiranju:

 

Kako upotrijebiti antigenski test za samotestiranje na COVID-19.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 12. 2. 2022. 17:57

Upute o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika Vijest ima dokument u privitku

Poštovane/i, s obzirom na povećani broj samoizolacija učenika u osnovnim i srednjim školama i s ciljem održavanja nastave uživo, po modelu A, Ministarstvo znanosti i obrazovanja razradilo je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika. Upute za roditelje su u priloženim dokumentima.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 10. 2. 2022. 09:56

Božićni STEM sajam

Kliknite na poveznicu i pročitajte članak o našem STEM sajmu! cool

https://www.skolskiportal.hr/sadrzaj/iz-skolskog-svijeta/bozicni-stem-sajam/ 

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 5. 1. 2022. 13:13

II polugodište

Poštovani učenici i roditelji, nastava u drugom polugodištu počinje 10.1.2022. ( ponedjeljak ) po uobičajenom rasporedu uživo u školi. Sretno svima !

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 5. 1. 2022. 09:13

SAJAM "STEMA" Vijest ima dokument u privitku

Danas i sutra ( 21. i 22.) se u našoj školi odvija „ SAJAM STEMA „ na kojem će se svi razredi upoznati sa ljepotama robotike, informatike, fizike, kemije, modelarstva i strojarstva. Hvala svim mentorima i učenicima na pripremi i sudjelovanju.

  

  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 21. 12. 2021. 10:08

Sudjelovali smo na Božićnom sajmu općine Konjščina

U nedjelju 19. prosinca naša škola sudjelovala je na Božićnom sajmu općine Konjščina. Učenici svih razrednih odjela marljivo su proteklih tjedana izrađivali božićne ukrase koje smo ponudili građanima. Hvala svim učenicima i učiteljima koji su pomagali na našem štandu!

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 20. 12. 2021. 20:42

Božić

Božićna jelka stigla u našu školu. Zahvaljujemo pilani "IVA - PROM" d.o.o. i gospodinu  Ivanu Svorniku na donaciji  jelke te  učenicima i učiteljima koji si ih prekrasno ukrasili i unijeli dio Božića u školu.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 10. 12. 2021. 10:37

ŠKOLSKI MEDNI DAN

U utorak, 7. prosinca, na Dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, u prvim razredima naše škole obilježen je Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka. Riječ je o nacionalnome programu promocije pčelarstva i meda lokalnih pčelara s ciljem edukacije najmlađih učenika i njihovih roditelja o važnosti pčelarstva i konzumaciji meda u svakodnevnoj prehrani. Učenici su najprije pogledali poučnu prezentaciju „Priče s cvjetne livade“, a potom je svatko od njih dobio edukativnu brošuru „Pčelica Jelica i medo Edo“ te med punjen u tzv. nacionalnu staklenku.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 8. 12. 2021. 11:20

SVETI NIKOLA U POSJETU ŠKOLI

I ove godine povodom dana sv. Nikole, našu školu posjetio je sv. Nikola sa košarom punom darova za sve učenike 1. do 4. razreda. Budući šiba nije bilo, sva djeca su bila vesela i obećala su slušati roditelje i učiteljice i marljivo učiti. Zahvaljujemo se općini Konjščina na organizaciji i bogatim darovima.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 8. 12. 2021. 11:11

10 zlatnih Dabrića

I ove godine učenici naše škole sudjelovali su u natjecanju Dabar 2021. Dabar je međunarodna inicijativa kojom se promiče informatika i računalno razmišljanje.

Naši učenici natjecali su se u četiri kategorije: Mikrodabar, Milidabar, Kilodabar i Megadabar. Ukupno je sudjelovalo 74 učenika iz naše škole. Neki od učenika postigli su iznimne rezultate i plasirali se u 10% najuspješnijih natjecatelja te osvojili Zlatnog DabraMartin Jambrek 2.a,  Vida Mikov, Nina Jelenčić iz 6.a, Paola Žilić iz 6.b, Patrik Martin Cvetko iz 6.c, Ela Hruškar, Nicol Majdak, Anamari Mešnjak, Veronika Priščan iz 8.a te Matea Nuli iz 8.b razreda. Čestitke svim učenicima koji su sudjelovali na natjecanju! Zahvaljujemo svim učenicima i učiteljima na odazivu.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 24. 11. 2021. 13:03

Završetak akcije "Solidarnost na djelu"

Poštovani učenici i roditelji, Hrvatski Crveni križ sa svojim društvima provodio je 49. akciju „Solidarnost na djelu“. Riječ je o tradicionalnoj akciji u sklopu koje su se prikupljala novčana sredstva namijenjena za najsiromašnije građane Hrvatske.

Ove godine, usprkos epidemiji, naša je škola već tradicionalno sudjelovala u ovoj akciji.  Pod geslom „Ne dvoji, za drugoga izdvoji!“ naši su učenici ukupno prikupili 2547,00 kn, a prikupljena sredstva predana su Gradskom društvu Crvenog križa. Na taj su način učenici naše škole pripomogli u nabavi paketa hrane za potrebite kojima će se time pripomoći i nadolazeće blagdane učiniti barem malo ljepšima. Zahvaljujemo svim učenicima koji su svojim nesebičnim darom iskazali solidarnost i humanost prema bližnjemu u potrebi.  

Marko Malek-Solgat, 
 koordinator        
  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 8. 11. 2021. 13:31

Županijsko natjecanje u krosu

28.10.2021. šesnaest učenika Osnovne škole Konjščina pod vodstvom učitelja Viktoria Pozaića,  sudjelovalo je na županijskom natjecanju u krosu. Natjecanje je održano u Donjoj Šemnici. Učenici su ostvarili izvrsne rezultate! U konkurenciji od 19 škola učenice 7. i 8. razreda ostvarile su odlično 3. mjesto! Učenici 7. i 8. razreda ostvarili su 8. mjesto, učenici 5. i 6. razreda ostvarili su 15. mjesto, a učenice 5. i 6. razreda ostvarile su 6. mjesto. Još jednom čestitamo svim natjecateljima!

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 3. 11. 2021. 16:56

Izvanučionička nastava 5. a i b razreda

Učenici 5. a i b razreda bili su u petak 29.10. na izvanučioničkoj nastavi u lijepom Hrvatskom zagorju i Varaždinu. Upoznali su jedinstveno nalazište sumpora i ugljena, bogatu rudarsku tradiciju, vrijedne fosilne i arheološke nalaze te bogatu povijest  u muzeju Radboa.  Nakon toga zaputili su se do Gaveznice kod Lepoglave, jedinog sačuvanog vulkana i nalazišta poludragog kamenja u Hrvatskoj, a na kraju razgledali su i upoznali baroknu povijesnu jezgru, Stari grad te spomenike u Varaždinu. Učenici su skupili mnogo znanja, iskustva i spoznaja, a na kraju opustili su se i zabavili u kinu.

Fotografije možete pogledati u foto-galeriji

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 3. 11. 2021. 11:05

JESENSKI ODMOR ZA UČENIKE I ON LINE NASTAVA

Poštovani učenici i roditelji,

u utorak i srijedu ( 2. i 3. 11.) je jesenski odmor za učenike, a u četvrtak i petak ( 4. i 5. 11. ) će se nastava odvijati prema C modelu on line – ( kod kuće ) po postojećem rasporedu sati. Od ponedjeljka 8.11.2021. nastava se odvija po uobičajenom rasporedu po modelu A  - uživo u školi.

Za ostale informacije pratite web stranicu škole.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 29. 10. 2021. 08:33

JESENSKI KUTAK

Članovi Kreativnog kutka (5.-8.r.) i Mladi tehničari (6.r.), uz pomoć učiteljice Roberte Nahod i učitelja Mladena Prugovečkog, uredili su jesenski kutak na katu škole. Mladi tehničari napravili su maketu drvene zagorske hiže, a Kreativci su prekrili krov slamom. Oko kuće je voćnjak, a stabla su napravljena od prirodnih materijala (deblo je od trsa, a krošnja od starih novina, mahovine i lišća). Pano je ukrašen jesenskim motivima od suhog lišća i pjesmama koje su napisali učenici 5. a i b razreda uz vodstvo učiteljice Mateje Vukes.
Fotografije i pjesme možete pogledati u digitalnoj knjizi „Jesen u OŠ Konjščina”

Kliknite pod opširnije  i otvorite poveznicu!

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 26. 10. 2021. 21:24

Izvanučionička nastava učenika osmih razreda

U petak 22.10. naši osmaši bili su na izvanučioničkoj nastavi u Zagrebu. Posjetili su Muzej iluzija u kojem su se dobro zabavili i stekli novo vizualno, osjetilno i edukativno iskustvo. Očarao ih je svijet iluzije i svoja mnogobrojna iskustva zabilježili su kamerom. Nakon toga su, uz stručno vodstvo Jasmine Reis – čuvarice baštine Augusta Šenoe, prošetali dijelovima Zagreba gdje je živio i djelovao August Šenoa. Šetnja pod nazivom „Vazda moj Zagreb“ započela je kod spomenika Augusta Šenoe u Vlaškoj ulici. Nastavili su ulicama i trgovima kojima je hodao August Šenoa i koja je opisao u svojim književnim djelima. Putem su saznali mnogo zanimljivih detalja iz života Šenoe, a šetnja je završila u Mesničkoj ulici gdje je kuća u kojoj je pisac preminuo. Fotografije možete pogledati u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 24. 10. 2021. 20:42

Izložba dječjih portreta Mala Frida u Gradskom kazalištu "Žar ptica"

 Učenici Likovne grupe nižih razreda pod vodstvom učiteljice Maje Đurđinovski rado su se odazvali na natječaj GK“Žar ptica“. Zadatak je bio naslikati dječji portret poznate meksičke umjetnice Fride Kahlo što nije bilo ni malo lako. Između 500-tinjak pristiglih radova, stručni žiri odabrao je pobjednički rad i najbolje portrete, a u foajeu kazališta priprema se izložba nagrađenih portreta povodom premijere predstave Mala Frida 28. listopada.

 Ponosni smo jer je likovni rad naše učenice 4.a razreda Julija Psarić dio te zanimljive izložbe. Čestitamo, Julija!

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 22. 10. 2021. 09:26

Kodiramo i zabavljamo se!

Od 18. do 22. listopada u našoj školi obilježili smo Europski tjedan programiranja Codeweeek 2021 pod nazivom „Kodiramo i zabavljamo se!“. Učenici nižih razreda kroz edukativne igre Run Marco i Cody Roby upoznali su svijet kodiranja dok su učenici viših razreda u nastavi koristili micro:bit i programirali na mrežnoj stranici Code.org. Radionice su provele učiteljice informatike. U ovoj inicijativi naša škola je uključena već pet godina. Foto-galerija.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 20. 10. 2021. 11:46

CRVENI KRIŽ - OBAVIJEST

Poštovani,

već tradicionalno naša Škola sudjeluje u humanitarnoj akciji Crvenog križa „Solidarnost na djelu“.

Molimo, kliknite pod "opširnije" i pročitajte obavijest!

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 18. 10. 2021. 12:51

Obilježili "Dan kravate"

Danas su naši učenici mnogim aktivnostima obilježili „Dan kravate“. Kravata je odjevni predmet koji se smatra izvornim hrvatskim proizvodom, a raširila se Europom u 17. stoljeću sudjelovanjem hrvatskih vojnika u Tridesetogodišnjem ratu (1618.-1648.). Hrvatska tradicionalna odora s vezanim, oslikanim maramama oko vrata pobuđivala je pažnju. Marame su bile napravljene od različitih materijala. Od grubih, koje su nosili obični vojnici, do svilenih i onih od finog pamuka koje su nosili časnici. Taj “hrvatski elegantni stil”, potpuno nepoznat u tadašnjoj Europi, oko 1650. godine biva prihvaćen na francuskom dvoru i postaje modni odjevni predmet među buržoazijom tog vremena kao simbol kulture i elegancije. Stoga u francuski jezik dolazi pod nazivom cravate, a kasnije i u druge europske jezike pod sličnim nazivima.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 18. 10. 2021. 12:03

Uspješno proveden projekt " Hrvatska pliva"

42 učenika trećih razreda Osnovne škole Konjščina sudjelovalo je u projektu "Hrvatska pliva". Projekat je sufinanciralo Ministarstvo turizma i sporta. Učenici su u periodu od 11. do 15. listopada svakodnevno četiri školska sata vrijedno učili plivati pod stručnim vodstvom učitelja Viktoria Pozaića i učiteljice Maje Gregurić, te u pratnji svojih učiteljica Bleženke Kocman i Maje Đurđinovski.

Učenici su uspješno savladali osnovne plivačke tehnike i možemo reći da je projekt "Hrvatska pliva" uspješno proveden. Hvala učiteljicama i učitelju na velikom trudu i zalaganju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 18. 10. 2021. 09:08

IUN Zagreb

Učenici 4.a i 4.b razreda, sa svojim učiteljicama Vinkom Sviben, Darinkom Punek, Martom Sinković i pedagoginjom Petrom Sviben, bili su u četvrtak, 14. listopada 2021., na IUN u Zagrebu. U Zagrebačkom kazalištu lutaka gledali smo odličnu predstavu Zagrebački vremeplovci. Uspinjačom smo se odvezli na Gornji grad i s vodičem „vremeplovcem” prošetali povijesnim Gradecom (Gričem). U Muzeju grada Zagreba „vremeplovili” smo od prapovijesnih vremena do 21. stoljeća. Prošli smo tunelom Grič od Mesničke do Radićeve ulice. Preko Krvavog mosta odšetali smo do Kaptola i spustili se do Manduševca. Na kraju smo turističkim vlakićem razgledali Donji grad. Bilo nam je veselo i poučno - pogledajte u foto-galeriji !

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Kokolek  datum: 16. 10. 2021. 14:53

Radovi naših učenica na likovnoj izložbi Čovjek čovjeku 2021.

U subotu, 2. listopada, u Zlataru je otvorena dječja likovna izložba Čovjek čovjeku 2021. Na natječaj je pristiglo 589 učeničkih radova iz 36 škola kajkavskog govornog područja. Za izložbu je odabrano 99 radova, a među njima su i radovi naših učenica 3.b razreda Lane Belužić i Nike Brleković. Čestitamo malim slikaricama i njihovoj mentorici Maji Đurđinovski!

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 5. 10. 2021. 23:07

Zbor malih pjesnika

U subotu (2. listopada) održan je 52. Zbor malih pjesnika u Zlataru. Na natječaj je pristiglo preko 300 radova, a za izvođenje vlastite pjesme pred publikom pozvano je 40-ak malih pjesnika. Ponosni smo što je našu školu predstavljao učenik 7. a razreda Petar Žugec s učiteljicom Matejom Vukes. Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 4. 10. 2021. 22:59

NOVE COVID PREPORUKE ZA OBRAZOVANJE Vijest ima dokument u privitku

Detaljne upute pročitajte pod opširnije:

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 1. 10. 2021. 09:57

Sudjelovali smo na znanstvenom pikniku

U petak i subotu, 24.  i 25. rujna naši su sedmaši  posjetili dvorac Oršić u Gornjoj Stubici gdje se ove godine održao jubilarni 10. znanstveni piknik 2021.- 10. ZNANSTVENI PIKNIK

Uz mnoštvo sudionika piknika: pojedinci, udruge, ustanove, tvrtke, fakulteti, muzeji, osnovne i srednje škole i naša je škola, OŠ Konjščina sudjelovala zajedno s OŠ Marija Bistrica.

Učenici osmih razreda: Karlo Cvetko, Ela Hruškar, Blaž Kruhek,  Petra Lisak, Leonid Mačković,  Nicol Majdak, Anamari Mešnjak,  Sara Mikšaj i Matea Nuli, uz mentorstvo učiteljica Karmen Prugovečki i Marine Jelenčić predstavili su našu školu i znanost u malom. Pred posjetiteljima Znanstvenog piknika učenici su izveli zanimljive pokuse kojima su prikazali i pojasnili neke prirodne pojave, zakonitosti, fenomene: atmosferski tlak, ravnotežu i elektromagnetizam. 

Više pročitajte pod opširnije, a fotografije možete pogledati u foto-galeriji!

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 30. 9. 2021. 22:45

Organizacija nastave u OŠ Konjščina, školska godina 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji!

U skladu s Uputama HZJZ-a i Modelima i preporukama MZO-a (objavljeno na stranicama škole), te prema prostornim i materijalno-tehničkim uvjetima u OŠ Konjščina nastava u školskoj godini 2021./2022. počinje u ponedjeljak 6. rujna 2021. godine u 8:00 sati i organizirana je u jednoj smjeni.

Prvi nastavni dan razredna nastava 2.-4. razred će imati 4 sata, od 8:00 do 11:30, a predmetna nastava 5.-8. razred 5 sati, od 8:00 do 12:20. Dovoz učenika je uobičajen i počinje u 7 sati po voznom redu, a odvozi će biti prilagođeni satnici, prvi u 11:30, a drugi u 12:25.

Učenike i roditelje 1. razreda pozivamo u 9:00 sati, gdje će u prostoru ispred škole biti kratka prigodna priredba i upoznavanje sa učiteljicama i razredom.

Sa operativnim planom organizacije nastave u OŠ Konjščina, koji će sadržavati detaljne upute, preporuke i protokole vezane za dolazak, ulazak, boravak i izlazak učenika iz škole, način rada, podjelu hrane i ostalo, te protokole i upute za roditelje, učenici će biti detaljno upoznati prvog dana nastave, preko svojih razrednika. Učenici trebaju donijeti jednu bilježnicu, torbu i pernicu. Drugi par obuće je obavezan od prvog dana nastave.  Svi učenici trebaju nositi maske od dolaska na stanicu do ulaska u učionicu.  Učenici će nakon povratka u školu preuzeti (udžbenike za učenike 1. razreda prvog dana preuzimaju roditelji), a roditelji će potom potpisati odgovarajući revers, te zajedno s učenicima voditi brigu o pravilnom korištenju i čuvanju udžbenika koji se na kraju nastavne godine vraćaju. Školska kuhinja će početi sa radom u srijedu 8.9.2021.. Vozni red je pod opširnije.

Pratite i dalje mrežnu stranicu škole na kojoj će biti objavljene sve relevantne informacije.

Najmlađim učenicima želimo dobrodošlicu, ostalima sretan povratak u školske klupe, a svima uspješnu školsku i nastavnu godinu!

Veselimo se ponovnom susretu!                           

                                                                               Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 1. 9. 2021. 14:16
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Oglasna ploča

Nastava na daljinu

         Microsoft Teams

  (kliknite na poveznicu)

      VIRTUALNA ZBORNICA

     5.A           5.B

    6.A          6.B      6.C

    7.A          7.B

    8.A         8.B

   


Raspored zvona

         

Priloženi dokumenti:
RASPORED ZVONA 22.pdf


Popis udžbenika

            


Micro:bit

e-Dnevnik

      

      


Brošura za roditelje

Ured za suzbijanje zlouporabe droga

 

HŽ brošura

OPASNOST OD STRUJNOG

    UDARA UZ PRUGU

    


Daroviti učenici

     


NOVO - upisi u SŠ


Kalendar
« Listopad 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Za osmaše

      


Poveznice
Ministarstvo i AZOO
 • MZO
 • AZOO

Županija, općina


RSS Reader

Forum

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju