preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Sudjelujemo ...

Zalogajček 4

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 10. 2015.

Ukupno: 204641
Ovaj mjesec: 2235
Ovaj tjedan: 17
Danas: 17
Vijesti iz naše škole

POČETAK NASTAVE U DRUGOM POLUGODIŠTU

Poštovani učenici i roditelji, sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i mišljenju epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, nastava u osnovnim školama od 18. siječnja 2021. godine do daljnjega održavat će se po Modelu A za učenike I.- IV. razreda ( ujutro dok se ne vrate učenici V - VIII), a za učenike V.-Vlll. razreda po Modelu C - nastava na daljinu. Počinjemo po rasporedu A - B ( RN ujutro) s time da se nastava na daljinu provodi u jutarnjoj smjeni. 

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 15. 1. 2021. 09:38

Djeca i obitelji prije, tijekom i nakon potresa Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici, u zadnje vrijeme smo suočeni s prirodnim pojavama, potresima, koji su za odrasle i djecu više ili manje uznemirujući, u prilogu se nalazi publikacija Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, "Djeca i obitelji prije, tijekom i nakon potresa", te slike sa korisnim uputama i objašnjenjima.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 11. 1. 2021. 09:38

SAŽETAK PREDAVANJA “PANDEMIJA, POTRESI I MENTALNO ZDRAVLJE”

Prošlu 2020. godinu obilježili su pandemija i potresi. Takvi veliki životni događaji ostavljaju posljedice na mentalno zdravlje ljudi, a tome uvelike doprinose i mediji putem kojih neprestano slušamo o neizvjesnoj budućnosti i o svijetu kao opasnom mjestu.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 21. 1. 2021. 12:05

UPUTE ZA ODRŽAVANJE ON-LINE NASTAVE U OŠ KONJŠČINA Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 14. 1. 2021. 09:21

ZA SVE NASTAVA NA DALJINU - MODEL C

Poštovani učenici i roditelji, sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i mišljenju epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, nastava u osnovnim školama kojih je osnivač Krapinsko-zagorska županija, od 21. prosinca 2020. godine do 23. prosinca 2020. godine, odvijat će se po Modelu C— nastava na daljinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 17. 12. 2020. 07:52

Završena je energetska obnova Osnovne škole Konjščina

Završena je energetska obnova Osnovne škole Konjščina, projekt ukupne vrijednosti 6.039.656,69 kuna. Projekt je odobren za sufinanciranje u sklopu javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u sklopu Operativnog programa Konkuretnost i kohezija na poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Mjere energetske učinkovitosti napravljene u sklopu ovog projekta su povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, izmjena vanjske stolarije, ugradnja novoga visokoučinkovitog sustava grijanja te zamjena unutarnje rasvjete učinkovitijom. Očekivani rezultat ovog projekta je ušteda toplinske energije od 62, 91 posto te produženi životni vijek trajanja zgrade.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 15. 12. 2020. 08:14

ZA UČENIKE OD 5. DO 8. RAZREDA NASTAVA ON-LINE Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji,

           na temelju čl. 70. Statuta OŠ Konjščina i uz suglasnost osnivača KZŽ, donio sam odluku da u razdoblju od 14.12.2020.- 23.12.2020. godine viši razredi od V. do VIII. prelaze na on-line nastavu - model C. 

Odluku sam donio zbog bolesti i samoizolacije sve većeg broja učenika predmetne nastave, učitelja i zaposlenika škole za koje ne možemo osigurati zamjene, a zbog zaštite zdravlja učenika i djelatnika. Nastava će se održavati po rasporedu u vrijeme dogovoreno sa predmetnim učiteljima.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 11. 12. 2020. 08:54

Božićna jelka i darovi Sv. Nikole

I ove je godine božićna jelka stigla u našu školu. Zahvaljujemo pilani "IVA - PROM" d.o.o. i gospodinu  Ivanu Svorniku na donaciji  jelke te  učenicima i učiteljima koji si ih prekrasno ukrasili i unijeli dio Božića u školu. I Sveti Nikola je donio darove svim učenicima od prvog do četvrtog razreda i jako razveselio učenike. Hvala Općini Konjščina.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 9. 12. 2020. 08:34

Prvašići obilježili Školski medni dan

U ponedjeljak, 7. prosinca, na Dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, u prvom razredu naše škole obilježen je Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka. Riječ je o nacionalnome programu promocije pčelarstva i meda lokalnih pčelara s ciljem edukacije najmlađih učenika i njihovih roditelja o važnosti pčelarstva i konzumaciji meda u svakodnevnoj prehrani. Učenici su najprije pogledali poučnu prezentaciju „Priče s cvjetne livade“, a potom je svatko od njih dobio edukativnu brošuru „Pčelica Jelica i medo Edo“ te med punjen u tzv. nacionalnu staklenku.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 9. 12. 2020. 08:18

Devet naših učenika među 10% najuspješnijih natjecatelja u natjecanju Dabar

I ove godine učenici naše škole sudjelovali su u natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. U Hrvatskoj su natjecanje organizirali udruga „Suradnici u učenju“, Hrvatski savez informatičara, Visoko učilište Algebra uz podršku CARNeta i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 24. 11. 2020. 09:18

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Poštovani učenici i roditelji,

u srijedu 18.11. obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnjekoji je od ove godine državni blagdan i neradni dan. Pozivam vas da u svojim domovima zapalimo svijeće u čast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskoga rata.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 16. 11. 2020. 09:24

JESENSKI ODMOR ZA UČENIKE

Poštovani roditelji i učenici, sukladno odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021., jesenski odmor za učenike počinje 2. studenoga 2020. godine i traje do 3. studenoga 2020. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2020. godine ( srijeda ) po ustaljenom rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 27. 10. 2020. 10:25

„Solidarnost na djelu“

Poštovani učenici i roditelji, Hrvatski Crveni križ sa svojim društvima provodio je 48. akciju „Solidarnost na djelu“. Riječ je o tradicionalnoj akciji u sklopu koje su se prikupljala novčana sredstva namijenjena za najsiromašnije građane Hrvatske.

Ove godine, usprkos epidemiji, naša je škola već tradicionalno sudjelovala u ovoj akciji. Pod geslom „Ne dvoji, za drugoga izdvoji!“ naši su učenici ukupno prikupili 1.498,00 kn, a prikupljena sredstva bit će predana Gradskom društvu Crvenog križa. Na taj su način učenici naše škole pripomogli u nabavi paketa hrane za potrebite kojima će se time pripomoći i nadolazeće blagdane učiniti barem malo ljepšima. Zahvaljujemo svim učenicima koji su svojim nesebičnim darom iskazali solidarnost i humanost prema bližnjemu u potrebi.       

Srdačno, Marko Malek-Solgat, koordinator

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 26. 10. 2020. 12:13

Code Week EU u našoj školi

Od 10. do 25. listopada obilježavao se europski tjedan programiranja pod nazivom #Code week EU. Cilj ove inicijative je okupiti što više djece i odraslih i motivirati ih da počnu učiti programirati  i  logički razmišljati te biti inovativni, kao i usmjeriti djecu da pronađu svoju budućnost u programiranju.

Naša škola se po šesti puta uključila u ovu inicijativu. Svoja događanja  prijavili smo pod nazivom  "1, 2, 3 – programirajmo svi!“.  Na satovima informatike učenici četvrtih razreda igrali su igru Cody Roby koja ih uvodi u svijet logičkog razmišljanja i programiranja dok su se učenici šestih razreda zabavljali s programiranjem micro:bita. Radionice su pripremile učiteljice informatike.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 25. 10. 2020. 13:00

Preporuke za postupanje kod pojave simptoma COVID-19 bolesti kod članova zajedničkog kućanstva učenika

Poštovani roditelji, s obzirom na epidemiološku situaciju na području Krapinsko-zagorske županije, stožer civilne zaštite KZŽ preporuča da u slučaju kada Član zajedničkog kućanstva ima simptome koji upućuju na COVID-19, učenik iz tog kućanstva ne pohada nastavu u školi, od trenutka pojave simptoma pa sve do kada budu poznati rezultati testiranja Člana kućanstva koji ima simptome. Nakon zaprimanja rezultata testiranja, potrebno je postupati po preporukama i uputama epidemiologa i liječnika obiteljske medicine/pedijatra.

Takoder se preporuča da učenik ne pohada nastavu u školi i u slučaju kada je Član zajedničkog kućanstva u samoizolaciji kao kontakt COVID-19 pozitivne osobe.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 23. 10. 2020. 11:39

Stigli tablet uređaji za učenike razredne nastave, petih i sedmih razreda 

Poštovani učenici i roditelji, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je dodijelilo našoj školi tablet uređaje u sklopu projekta Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme faza II (CKR II) sufinanciranog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Europskog socijalnog fonda. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 23. 10. 2020. 08:22

KAKO PROVODITI SAMOIZOLACIJU Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici, od 19.10.2020. 26 naših učenika je u samoizolaciji i provode nastavu na daljinu. Budući se taj broj svakodnevno mijenja, u nastavku imate upute za samoizolaciju. Svjesni smo da je to vrlo teško i neugodno razdoblje za djecu, pa si pokušajte pronaći način da prođe što bezbolnije.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 20. 10. 2020. 11:45

Županijsko natjecanje iz kemije

23. rujna 2020. održano je županijsko natjecanje iz kemije. Obzirom na epidemiološke uvjete natjecanje je održano u matičnim školama. Iz naše škole sudjelovale su dvije učenice iz 8.b razreda - Hana Svrtan i Vita Zadravec. Prema dobivenim rezultatima Hana je osvojila 4., a Vita 6. mjesto. Čestitke učenicama i njihovoj mentorici Steli Petrošanec.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 2. 10. 2020. 14:33

Organizacija nastave u OŠ Konjščina, školska godina 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji!

U skladu s Uputama HZJZ-a i Modelima i preporukama MZO-a (objavljeno na stranicama škole), te prema prostornim i materijalno-tehničkim uvjetima u OŠ Konjščina a zbog što veće sigurnosti djece nastava u školskoj godini 2020./2021. počinje 7. rujna 2020. godine, a organizirana je u dvije smjene.  „A“ smjenu čine 1., 2., 3. i 4. razredni odjeli, a „B“ smjenu 5., 6., 7., 8.. Smjene su rotirajuće, odnosno svakog se tjedna izmjenjuju (ujutro-popodne), a počinjemo sa A-B, odnosno 1.-4. razred ujutro, a 5.-8. popodne.

U A-B smjenu ujutro dolaze učenici A smjene (od 8:00 do 11:40), a u popodne učenici B smjene (od 13:00 do 18:20)U B-A smjenu ujutro dolaze učenici B smjene (od 8:00 do 12:35), a u popodnevne učenici A smjene (od 13:45 do 17:35)Učenici PRVIH razreda dolaze u 9:00 sati u pratnji jednog od roditelja na školsko igralište. 

Sa operativnim planom organizacije nastave u OŠ Konjščina, koji će sadržavati detaljne upute, preporuke i protokole vezane za dolazak, ulazak, boravak i izlazak učenika iz škole, način rada, podjelu hrane i ostalo, te protokole i upute za roditelje, učenici će biti detaljno upoznati prvog dana nastave, preko svojih razrednika. U ponedjeljak 7. rujna 2020. godine je prvi nastavni dan, a učenici će imati 2 sata razrednog odjela, te 2 nastavna sata po rasporedu ( ukupno 4 sata). RN od 8:00 do 11:05, a PN od 13:00 do 16:05. Odvozi će biti prilagođeni satnici, a dovozi po voznom redu. Učenici trebaju donijeti jednu bilježnicu, torbu i pernicu. Drugi par obuće je obavezan od prvog dana nastave. 

Pratite i dalje mrežnu stranicu škole za informacije o rasporedu sati i voznom redu autobusa (za ponedjeljak i ostale dane), koji će biti naknadno objavljeni. Svi učenici trebaju nositi maske od dolaska na stanicu do ulaska u učionicu.  

Učenici će nakon povratka u školu preuzeti (udžbenike za učenike 1. razreda prvog dana preuzimaju roditelji), a roditelji će potom potpisati odgovarajući revers, te zajedno s učenicima voditi brigu o pravilnom korištenju i čuvanju udžbenika koji se na kraju nastavne godine vraćaju. 

Najmlađim učenicima želimo dobrodošlicu, ostalima sretan povratak u školske klupe, a svima uspješnu školsku i nastavnu godinu! 

Veselimo se ponovnom susretu! 

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 3. 9. 2020. 09:48

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji, MZO objavilo dokument Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021. u kojemu se predlažu modeli i nude preporuke za odgojno-obrazovni rad i izvođenje nastave u vrtićima i školama. Dokument se nalazi pod opširnije. Odlomak Preporuke za roditelje je na str.54. Cilj izrade preporuka je osiguravanje što sigurnijih uvjeta izvođenja odgojno-obrazovnoga rada uz uvažavanje specifičnosti obzirom na dob djece i učenika, kao i različitih uvjeta za rad u odgojno-obrazovnim ustanovama. Dokument se nadovezuje na mjere koje je predložila Radna skupina imenovana 7. kolovoza 2020., a koje su razrađene u dokumentu HZJZ-a Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. od 24. kolovoza 2020. godine. Dokument se nalazi pod opširnije. Nastava u našoj školi će biti organizirana u skladu s Uputama i Modelima i preporukama, kao i ostalim uvjetima i posebnostima (prijevoz, prostor ...), a s ciljem izvođenja što potpunijeg i obuhvatnijeg (za sve učenike) odgojno-obrazovnog rada, s posebnim naglaskom na sigurnost učenika i ostalih osoba koje će boraviti u školi. S detaljima vezanim za organizaciju nastave bit ćete upoznati pravovremeno, tijekom tjedna.

                                                                                              Ravnatelj:

Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 31. 8. 2020. 10:31

Obavijest o udžbenicima za šk.god. 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Nabava novih i dokup postojećih udžbenika pokrenuti će se kroz nekoliko dana, a provesti će je Osnovna škola KonjščinaSvi udžbenici se financiraju iz Državnog proračuna.

Donesena je Odluka prema kojoj će se nabava radnih bilježnica financirati u odnosu 50%:50% iz proračuna Općine Konjščina i KZŽ. 

Ostala pomoćna i dopunska nastavna sredstva (likovne mape ( 1.,2.AB, 3.B - PROFIL KLETT, 3.A,4.AB,5.AB,6.AB,7.AB,8.AB - ŠK, kutije za TK i atlasi geo/pov) trebaju kupiti roditeljiNavedeno se odnosi na sve učenike OŠ Konjščina, bez obzira na adresu prebivališta!

Za sve ostale informacije pratite web stranice škole.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 9. 7. 2020. 08:03

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

Poštovani, zbog epidemiološke situacije i energetske obnove naše škole, svjedodžbe za učenike od 1. do 7. razreda učenici će dobiti prvi dan u novoj školskoj godini. Za učenike osmih razreda podjela svjedodžbi će biti u utorak 14.7.2020.g. u 9:00 sati na školskom igralištu.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 8. 7. 2020. 09:43

Projektni zadaci u 5. i 6. razredu - virtualna izložba

Tijekom nastave na daljinu učenici 5. i 6. razreda sudjelovali su u projektnim zadacima u sklopu nastave iz Tehničke kulture, Matematike, Prirode, Povijesti, Informatike i Likovne kulture. Više o projektima i poveznicu na virtualnu izložbu pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 6. 7. 2020. 17:28

Upitnik - nastava na daljinu

Poštovani roditelji,

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja provodi niz ispitivanja za različite dionike obrazovnoga sustava. Cilj je ovih ispitivanja steći uvid u iskustva i stavove vezane za nastavu na daljinu. Upitnik je u potpunosti anoniman te se odgovori ni na koji način neće moći povezati s osobnim podatcima. Prikupljene će se informacije analizirati isključivo na skupnoj razini, a dobiveni će rezultati biti predstavljeni javno te će nositelji obrazovnih politika u Republici Hrvatskoj biti detaljno s njima upoznati.

Sudjelovanjem u ovome istraživanju svaki pojedinac sudjeluje u razvoju kvalitete obrazovnoga sustava te Vas molimo da upitnik ispunite na sljedećoj poveznici. Hvala!  

https://www.surveymonkey.com/r/NCVVOroditelji

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 5. 7. 2020. 22:18

Raspored vraćanja udžbenika

Poštovani učenici i roditelji, u petak 26.6.2020. završava nastavna godina, pa Vas molim da u dogovoru sa razrednicima pripremite i vratite dobivene udžbenike i radne bilježnice, kao i knjige iz školske knjižnice. Dio udžbenika ide ponovno u upotrebu od jeseni pa vas molim da ih pregledate i po potrebi sanirate oštećenja. Molim osmaše da vrate razrednicama ključeve garderobnih ormarića.

Plan vraćanja:

30.6. 8:00 do 10:00 - Povratak udžbenika učenika 5.razreda

        10.00 do 12:00 - Povratak udžbenika učenika 8.razreda

1.7.  8:00 do 10:00 - Povratak udžbenika učenika 6.razreda

        10.00 do 12:00 - Povratak udžbenika učenika 7.razreda

 

Planiramo oproštaj i podjelu svjedodžbi za osme razrede za 14.7.2020., u 8:00 sati, ali sve će ovisiti o epidemiološkoj situaciji i preporukama za škole.

 

 
Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.
  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 23. 6. 2020. 10:09

POVRATAK U ŠKOLU UČENIKA RAZREDNE NASTAVE Vijest ima dokument u privitku

Poštovane roditelji i učenici, ovim putem vas obavještavamo da će se prijevoz učenika obavljati od ponedjeljka 25. svibnja 2020.godine po voznom redu u privitku. Dovoz je uobičajen, a odvoz počinje 45 minuta ranije, tj. u 11:40. Školska kuhinja počinje s radom od utorka.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 22. 5. 2020. 07:59

NAJNOVIJE UPUTE ZA RAZREDNU NASTAVU OD 1. DO 4. RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Ove upute namijenjene su za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi od 25. svibnja 2020. Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole.  

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 20. 5. 2020. 11:01

Od 11. svibnja 2020. se kreće sa planiranim aktivnostima vezanima uz upis djece u I. razred osnovne škole. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji ,u nastavku vam na znanje prosljeđujemo dopis Ministarstva zdravstva upućen zavodima za javno zdravstvo (školska medicina pripada zavodima za javno zdravstvo) i Preporuke Hrvatskog društva za školsku i sveučilišnu medicinu (HDŠSM) Hrvatskoga liječničkog zbora. Iz navedenog je vidljivo da školska medicina nastavlja s radom u reaktiviranom opsegu što uključuje i provedbu sistematskih pregleda djeteta prije upisa u prvi razred osnovne škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 12. 5. 2020. 09:05

Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave Vijest ima dokument u privitku

Na temelju zaključka Vlade Republike Hrvatske od 23. travnja 2020. plan je otvoriti škole za razrednu nastavu za određene skupine učenika i uz primjenu preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) od 11.5.2020.g. U nastavku slijede upute za roditelje i preporuke HZJZ.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 3. 5. 2020. 19:29

Rezultati ankete za roditelje i učenike

Na pitanje koliko ste zadovoljni nastavom na daljinu (ocjena od 1 do 5) roditelji su  su dali prosječnu ocjenu 3,62.

Učenici su dali prosječnu ocjenu 3,48.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 21. 4. 2020. 10:53

Kreće vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 13. 4. 2020. 14:02

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Poštovani učenici i roditelji, veliko Vam hvala na iznimnom trudu i strpljivosti u nastavi na daljinu. Neka Vam radost uskrsnuća vrati vjeru u život, neka nestane zlo, a prevlada dobro, neka Vam ljubav bude oslonac, a sreća vječni pratilac.

 Sretan i blagoslovljen Uskrs !

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 10. 4. 2020. 09:09

PREPORUKE O ORGANIZACIJI RADNOGA DANA UČENIKA TIJEKOM ODRŽAVANJA NASTAVE NA DALJINU Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 28. 3. 2020. 08:34

Poštovani roditelji djece dorasle za upis u prvi razred!

Na temelju obavijesti dobivene od strane Zavoda za javno zdravstvo KZŽ, Služba za školsku medicinu, Ispostava: Zlatar obavještavamo vas da se do daljnjega obustavlja vađenje krvi u medicinsko-biokemijskom laboratoriju te odlazak stomatologu radi ispunjavanja zubne putovnice za djecu radi upisa u prvi razred osnovne škole.

Od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavljaju se sve aktivnosti vezane uz upis djece u I. razred osnovne škole.

Osnovne škole i zdravstvene ustanove neće do 4. svibnja 2020. godine provoditi postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole. Stručna povjerenstva škola i upravni odjeli u županijama nadležni za obrazovanje, odnosno Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba, dužni su putem medija, oglasnih ploča odgojno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova, neposrednih poziva i na drugi primjeren način obavijestiti roditelje školskih obveznika o novim rokovima rasporeda pregleda.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 17. 3. 2020. 10:36

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE vezana uz nastavu na daljinu Vijest ima dokument u privitku

S obzirom na to da su danas na snazi bitno promijenjene okolnosti (ministar zdravstva je proglasio epidemiju, a Stožer CZ RH donio nove mjere zaštite od koronavirusa), koje se nisu mogle unaprijed predvidjeti niti spriječiti, donesena je Odluka da Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ravnatelji škola te čelnici drugih ustanova u obrazovanju imaju obvezu pobliže odrediti mjesto rada i način obavljanja rada tako da umjesto prostora škole ili visokog učilišta za privremeno mjesto rada odrede neko drugo mjesto prema okolnostima slučaja, ali uz uvjet da se nastava na daljinu kontinuirano i nesmetano održava.

Ravnatelj je dužan odrediti nužne i neodgodive poslove vezane uz funkcioniranje škole s naglaskom na kontinuirano izvodenje nastave na daljinu, a u osnovnim školama i prihvat djece koja pohađaju razrednu nastavu ako oba zaposlena roditelja nemaju drugu mogućnost zbrinjavanja djece, Većina nastavnika i ostalih zaposlenika raditi će od kuće, i biti će vam na raspolaganju pomoću uobičajenih kanala komunikacije.

Hvala na razumijevanju.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 16. 3. 2020. 09:46

OD PONEDJELJKA 16.3.2020.g. NASTAVA NA DALJINU

Poštovani učenici i roditelji, od ponedjeljka 16.3.2020. kreće nastava na daljinu radi sprečavanja daljnjeg širenja COVID - 19 virusa. Nastava na daljinu organizirat će se pomoću informacijsko-komunikacijskih kanala. 

Za učenike od 1.-4. razreda putem HTV 3. programa i u komunikaciji sa razrednikom i predmetnim učiteljima, a za učenike 5.-8. razreda putem Spotrske TVYAMMER mreže i u komunikaciji sa razrednikom i predmetnim učiteljima.

Škola će osigurati prihvat učenika razredne nastave koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće.

Mrežna stranica "Nastava na daljinu - raspored emisija: https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3601/3601

16. ožujka 2020. učenici od prvog do četvrtog  razreda prate program Škola na Trećem na HRT 3 u sljedećim terminima:

1. razred OŠ 8 – 10 h

2. razred OŠ 10 – 12.30 h

3. razred OŠ 13 – 16 h

4. razred OŠ 15 – 18 h 

Raspored  za 17.3.2020. za Školu na Trećem i Sportsku televiziju objavljen je na poveznici  https://skolazazivot.hr/raspored-17-3-2020/

P O V E Z N I C E

Poveznica na 4.A razred

Poveznica na 4.B razred

Poveznica na PŠ Jertovec

Poveznice na virtualne učionice za učenike od petog do osmog razreda su:

5.A razred     5.B razred

6.A razred     6.B razred

7.A razred     7.B razred

8.A razred     8.B razred

VIRTUALNA  ZBORNICA

Učenici pristupaju virtualnim učionicama putem svojih AAI identiteta.

Nastava se održava po ustaljenom rasporedu.

Za sve ostale informacije pratite web stranice škole.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 13. 3. 2020. 14:00

PREPORUKA HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRASTVO Vijest ima dokument u privitku

Savjeti Ministarstva zdravstva kako umanjiti rizik od zaraznih bolesti https://vlada.gov.hr/savjeti-ministarstva-zdravstva-kako-umanjiti-rizik-od-zaraznih-bolesti/28708

Preporuke za javnost za zaštitu od infekcije novim coronavirusom (SARS-CoV-2; COVID-19)  https://www.zzjzdnz.hr/zdravlje/prevencija-zaraznih-bolesti/1368

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 11. 3. 2020. 10:51

Županijskog natjecanja mladih tehničara

Dana 6.3.2020. u osnovnoj školi Janka Leskovara  u Pregradi održano je 62. natjecanje mladih tehničara na kojemu su sudjelovali naši učenici Karlo Vragotuk, učenik 5A. razreda i Marko Nuli, učenik 8A. razreda. Učenici su se natjecali u području automatike te osvojili drugo ( Marko Nuli)  i treće mjesto ( Karlo Vragotuk). Učenike je za natjecanje pripremao učitelj tehničke kulture Mladen Prugovečki.

Čestitke učenicima i mentoru.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 11. 3. 2020. 10:49

Županijsko natjecanje iz Matematike

U srijedu 4. ožujka 2020. održano je Županijsko natjecanje iz Matematike. Natjecanje je održano u OŠ Pavla Štoosa u Kraljevcu na Sutli. Sudjelovao je učenik  VIII.razreda Marko Nuli kojeg je pripremala učiteljica Ana Habajec. Marko je u kategoriji osmih razreda zauzeo četvrto mjesto. Čestitke !

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 5. 3. 2020. 10:54

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

3. ožujka održano je Županijsko natjecanje iz engleskog jezika u Osnovnoj školi Matije Gupca Gornja Stubica. Našu školu predstavljala je Luana Sambolić iz 8.a razreda i zauzela odlično 6. mjesto od ukupno 21 natjecatelja. Luanu je za natjecanje pripremala učiteljica engleskog jezika Roberta Nahod.

Čestitke Luani!

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 4. 3. 2020. 13:06

NOVOUREĐENO ASFALTNO IGRALIŠTE

Poštovani učenici i mještani Konjščine, uz pomoć općine Konjščina koja je asfaltirala igralište i iscrtala linije i Krapinsko-zagorske županije koja je financirala golove, koševe i zaštitnu mrežu, uspjeli smo dovršiti prvu fazu uređenja igrališta. Apeliram na svu djecu i građane, korisnike igrališta, da čuvaju navedenu opremu i prijave svako oštećenje i uništavanje. 

  

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 3. 3. 2020. 10:01

Dan ružičastih majica

U srijedu 26.2.2020.g. obilježavamo Dan ružičastih majica.

Djeca su naše blago, a ujedno i najvitalniji dio društva, stoga ovim programom podižemo svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece. Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 26. 2. 2020. 11:39

Pjesmom i plesom obilježili Fašnik

Učenici razredne nastave raznolikim i originalnim maskama te pjesmom i plesom obilježili fašnik.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 25. 2. 2020. 13:24

Naši učenici uspješni na Županijskom natjecanju iz informatike

Na Županijskom natjecanju iz informatike koje je održano 14. veljače u našoj školi sudjelovalo je  devet naših učenika. U kategoriji Digitalne kompetencije 5 sudjelovao je učenik Karlo Vragotuk iz 5.a i osvojio 3. mjesto. U kategoriji Digitalne kompetencije 6 sudjelovali su učenici: Matea Nuli iz 6.b te Karlo Cvetko, Veronika Priščan, Nicol Majdak, Matija Žabec i Ela Hruškar iz 6.a razreda. Matea Nuli je osvojila 1. mjesto u svojoj kategoriji. U kategoriji Osnove informatike 7 natjecala se učenica Hana Svrtan i osvojila 3. mjesto. U kategoriji Osnove informatike 8 sudjelovao je Marko Nuli iz 8.a i osvojio 2. mjesto. Učenike je za natjecanje pripremala učiteljica informatike Draženka Kuzman. Čestitke učenicima!!!

(fotografije pod opširnije)

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 17. 2. 2020. 12:38

Nagrađen likovni rad našeg učenika Luke Brleka

 U Zaboku je u utorak, 11. veljače 2020. godine održana svečanost dodjele nagrada i priznanja sudionicima projekata Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun Promicanje istine o Domovinskom ratu te Likovno-literarni natječaj na temu Domovinskog rata za 2019. godinu.

 Na likovni natječaj pristiglo je 136 radova u raznim likovnim i grafičkim tehnikama. U kategoriji osnovnoškolaca od drugog do četvrtog razreda, treća nagrada dodijeljena je Luki Brleku, učeniku četvrtog razreda PŠ Jertovec, pod mentorstvom učiteljice Maja Đurđinovski.

Čestitke Luki i učiteljici!

Poveznica kataloga likovnih radova: http://fliphtml5.com/nlnep/pqxd 

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 13. 2. 2020. 09:14

Županijsko natjecanje iz informatike u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

                                      

U petak 14. veljače u našoj školi održati će se županijsko natjecanje iz informatike. Očekujemo 37 učenika i 8 mentora. Učenici će se natjecati u četiri kategorije:  Algoritmi  OŠ, Algoritmi LogoDigitalne kompetencije i Osnove informatike. 

Program natjecanja ovdje.

Rezultati su u priloženoj datoteci.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 31. 1. 2020. 15:29

ENERGETSKA OBNOVA OŠ KONJŠČINA

Poštovani roditelji i učenici,

 u tijeku je energetska obnova zgrada OŠ Konjščina i SŠ Konjščina. Svakodnevno će se pojavljivati nova pravila kretanja, buka, strojevi, oprema …. Prostori naših škola postaju jedno veliko gradilište, uz koje mi moramo održavati svoju nastavu i omogućiti sigurno kretanje djece i odraslih  Prostor oko škole je ograđen zaštitnom ogradom i pristup nezaposlenim i neovlaštenim osobama je strogo zabranjen. Molimo za razumijevanje sve učenike i njihove roditelje jer će do kraja tekuće školske godine biti promjena u rasporedu učionica u kojima se odvija nastava, ovisno o dijelovima škole u kojima će se izvoditi radovi, te sve ostale korisnike prostora škole što će u svom radu ponekad biti ometani aktivnostima koje će se odvijati na gradilištu. Upozoravamo sve osobe da budu pažljive prilikom kretanja po terenu oko škole, slijede istaknute upute i ne ulaze u ograđeni prostor oko škole. SIGURNOST DJECE JE NA PRVOM MJESTU.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 20. 1. 2020. 11:00
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Nastava na daljinu

         Microsoft Teams

  (kliknite na poveznicu)

      VIRTUALNA ZBORNICA

     4.A         4.B

    5.A        5.B      6.A

    6.B        7.A      7.B

    8.A        8.B


Oglasna ploča

Raspored zvona

         

Priloženi dokumenti:
RASPORED ZVONA.pdf


Popis udžbenika

            


Micro:bit

e-Dnevnik

      

      


Brošura za roditelje

Ured za suzbijanje zlouporabe droga

 

HŽ brošura

OPASNOST OD STRUJNOG

    UDARA UZ PRUGU

    


Daroviti učenici

     


NOVO - upisi u SŠ


Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Za osmaše

      


Poveznice
Županija, općina


RSS Reader
vijesti carnet
25.01.2021. 02:02
HITNO Prekid opskrbe elektricnom energijom na CARNET cvoristu u Osijeku
Postovani korisnici, Dana 24.01.2021. u 23:50h dogodio se potpuni prekid isporuke elektricne energije na CARNET cvoristu u Osijeku na lokaciji Cara Hadrijana 10/B. Iz navedenog razloga trenutno je u prekidu ... The post HITNO Prekid opskrbe elektricnom energijom na CARNET cvoristu u Osijeku appeared first on CARNET .

21.01.2021. 13:25
Istraživanje tržišta – nabava uređenja/adaptacije Regionalnih obrazovnih centara
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET planira započeti postupak javne nabave uređenja/adaptacije 10 Regionalnih obrazovnih centara (ROC-ova) u sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i ... The post Istraživanje tržišta – nabava uređenja/adaptacije Regionalnih obrazovnih centara appeared first on CARNET .


Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
preskoči na navigaciju