preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Sudjelujemo ...

Zalogajček 4

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 10. 2015.

Ukupno: 189592
Ovaj mjesec: 5305
Ovaj tjedan: 637
Danas: 6
Vijesti iz naše škole

Organizacija nastave u OŠ Konjščina, školska godina 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji!

U skladu s Uputama HZJZ-a i Modelima i preporukama MZO-a (objavljeno na stranicama škole), te prema prostornim i materijalno-tehničkim uvjetima u OŠ Konjščina a zbog što veće sigurnosti djece nastava u školskoj godini 2020./2021. počinje 7. rujna 2020. godine, a organizirana je u dvije smjene.  „A“ smjenu čine 1., 2., 3. i 4. razredni odjeli, a „B“ smjenu 5., 6., 7., 8.. Smjene su rotirajuće, odnosno svakog se tjedna izmjenjuju (ujutro-popodne), a počinjemo sa A-B, odnosno 1.-4. razred ujutro, a 5.-8. popodne.

U A-B smjenu ujutro dolaze učenici A smjene (od 8:00 do 11:40), a u popodne učenici B smjene (od 13:00 do 18:20)U B-A smjenu ujutro dolaze učenici B smjene (od 8:00 do 12:35), a u popodnevne učenici A smjene (od 13:45 do 17:35)Učenici PRVIH razreda dolaze u 9:00 sati u pratnji jednog od roditelja na školsko igralište. 

Sa operativnim planom organizacije nastave u OŠ Konjščina, koji će sadržavati detaljne upute, preporuke i protokole vezane za dolazak, ulazak, boravak i izlazak učenika iz škole, način rada, podjelu hrane i ostalo, te protokole i upute za roditelje, učenici će biti detaljno upoznati prvog dana nastave, preko svojih razrednika. U ponedjeljak 7. rujna 2020. godine je prvi nastavni dan, a učenici će imati 2 sata razrednog odjela, te 2 nastavna sata po rasporedu ( ukupno 4 sata). RN od 8:00 do 11:05, a PN od 13:00 do 16:05. Odvozi će biti prilagođeni satnici, a dovozi po voznom redu. Učenici trebaju donijeti jednu bilježnicu, torbu i pernicu. Drugi par obuće je obavezan od prvog dana nastave. 

Pratite i dalje mrežnu stranicu škole za informacije o rasporedu sati i voznom redu autobusa (za ponedjeljak i ostale dane), koji će biti naknadno objavljeni. Svi učenici trebaju nositi maske od dolaska na stanicu do ulaska u učionicu.  

Učenici će nakon povratka u školu preuzeti (udžbenike za učenike 1. razreda prvog dana preuzimaju roditelji), a roditelji će potom potpisati odgovarajući revers, te zajedno s učenicima voditi brigu o pravilnom korištenju i čuvanju udžbenika koji se na kraju nastavne godine vraćaju. 

Najmlađim učenicima želimo dobrodošlicu, ostalima sretan povratak u školske klupe, a svima uspješnu školsku i nastavnu godinu! 

Veselimo se ponovnom susretu! 

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 3. 9. 2020. 09:48

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji, MZO objavilo dokument Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021. u kojemu se predlažu modeli i nude preporuke za odgojno-obrazovni rad i izvođenje nastave u vrtićima i školama. Dokument se nalazi pod opširnije. Odlomak Preporuke za roditelje je na str.54. Cilj izrade preporuka je osiguravanje što sigurnijih uvjeta izvođenja odgojno-obrazovnoga rada uz uvažavanje specifičnosti obzirom na dob djece i učenika, kao i različitih uvjeta za rad u odgojno-obrazovnim ustanovama. Dokument se nadovezuje na mjere koje je predložila Radna skupina imenovana 7. kolovoza 2020., a koje su razrađene u dokumentu HZJZ-a Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. od 24. kolovoza 2020. godine. Dokument se nalazi pod opširnije. Nastava u našoj školi će biti organizirana u skladu s Uputama i Modelima i preporukama, kao i ostalim uvjetima i posebnostima (prijevoz, prostor ...), a s ciljem izvođenja što potpunijeg i obuhvatnijeg (za sve učenike) odgojno-obrazovnog rada, s posebnim naglaskom na sigurnost učenika i ostalih osoba koje će boraviti u školi. S detaljima vezanim za organizaciju nastave bit ćete upoznati pravovremeno, tijekom tjedna.

                                                                                              Ravnatelj:

Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 31. 8. 2020. 10:31

Obavijest o udžbenicima za šk.god. 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Nabava novih i dokup postojećih udžbenika pokrenuti će se kroz nekoliko dana, a provesti će je Osnovna škola KonjščinaSvi udžbenici se financiraju iz Državnog proračuna.

Donesena je Odluka prema kojoj će se nabava radnih bilježnica financirati u odnosu 50%:50% iz proračuna Općine Konjščina i KZŽ. 

Ostala pomoćna i dopunska nastavna sredstva (likovne mape ( 1.,2.AB, 3.B - PROFIL KLETT, 3.A,4.AB,5.AB,6.AB,7.AB,8.AB - ŠK, kutije za TK i atlasi geo/pov) trebaju kupiti roditeljiNavedeno se odnosi na sve učenike OŠ Konjščina, bez obzira na adresu prebivališta!

Za sve ostale informacije pratite web stranice škole.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 9. 7. 2020. 08:03

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

Poštovani, zbog epidemiološke situacije i energetske obnove naše škole, svjedodžbe za učenike od 1. do 7. razreda učenici će dobiti prvi dan u novoj školskoj godini. Za učenike osmih razreda podjela svjedodžbi će biti u utorak 14.7.2020.g. u 9:00 sati na školskom igralištu.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 8. 7. 2020. 09:43

Projektni zadaci u 5. i 6. razredu - virtualna izložba

Tijekom nastave na daljinu učenici 5. i 6. razreda sudjelovali su u projektnim zadacima u sklopu nastave iz Tehničke kulture, Matematike, Prirode, Povijesti, Informatike i Likovne kulture. Više o projektima i poveznicu na virtualnu izložbu pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 6. 7. 2020. 17:28

Upitnik - nastava na daljinu

Poštovani roditelji,

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja provodi niz ispitivanja za različite dionike obrazovnoga sustava. Cilj je ovih ispitivanja steći uvid u iskustva i stavove vezane za nastavu na daljinu. Upitnik je u potpunosti anoniman te se odgovori ni na koji način neće moći povezati s osobnim podatcima. Prikupljene će se informacije analizirati isključivo na skupnoj razini, a dobiveni će rezultati biti predstavljeni javno te će nositelji obrazovnih politika u Republici Hrvatskoj biti detaljno s njima upoznati.

Sudjelovanjem u ovome istraživanju svaki pojedinac sudjeluje u razvoju kvalitete obrazovnoga sustava te Vas molimo da upitnik ispunite na sljedećoj poveznici. Hvala!  

https://www.surveymonkey.com/r/NCVVOroditelji

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 5. 7. 2020. 22:18

Raspored vraćanja udžbenika

Poštovani učenici i roditelji, u petak 26.6.2020. završava nastavna godina, pa Vas molim da u dogovoru sa razrednicima pripremite i vratite dobivene udžbenike i radne bilježnice, kao i knjige iz školske knjižnice. Dio udžbenika ide ponovno u upotrebu od jeseni pa vas molim da ih pregledate i po potrebi sanirate oštećenja. Molim osmaše da vrate razrednicama ključeve garderobnih ormarića.

Plan vraćanja:

30.6. 8:00 do 10:00 - Povratak udžbenika učenika 5.razreda

        10.00 do 12:00 - Povratak udžbenika učenika 8.razreda

1.7.  8:00 do 10:00 - Povratak udžbenika učenika 6.razreda

        10.00 do 12:00 - Povratak udžbenika učenika 7.razreda

 

Planiramo oproštaj i podjelu svjedodžbi za osme razrede za 14.7.2020., u 8:00 sati, ali sve će ovisiti o epidemiološkoj situaciji i preporukama za škole.

 

 
Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.
  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 23. 6. 2020. 10:09

POVRATAK U ŠKOLU UČENIKA RAZREDNE NASTAVE Vijest ima dokument u privitku

Poštovane roditelji i učenici, ovim putem vas obavještavamo da će se prijevoz učenika obavljati od ponedjeljka 25. svibnja 2020.godine po voznom redu u privitku. Dovoz je uobičajen, a odvoz počinje 45 minuta ranije, tj. u 11:40. Školska kuhinja počinje s radom od utorka.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 22. 5. 2020. 07:59

NAJNOVIJE UPUTE ZA RAZREDNU NASTAVU OD 1. DO 4. RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Ove upute namijenjene su za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi od 25. svibnja 2020. Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole.  

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 20. 5. 2020. 11:01

Od 11. svibnja 2020. se kreće sa planiranim aktivnostima vezanima uz upis djece u I. razred osnovne škole. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji ,u nastavku vam na znanje prosljeđujemo dopis Ministarstva zdravstva upućen zavodima za javno zdravstvo (školska medicina pripada zavodima za javno zdravstvo) i Preporuke Hrvatskog društva za školsku i sveučilišnu medicinu (HDŠSM) Hrvatskoga liječničkog zbora. Iz navedenog je vidljivo da školska medicina nastavlja s radom u reaktiviranom opsegu što uključuje i provedbu sistematskih pregleda djeteta prije upisa u prvi razred osnovne škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 12. 5. 2020. 09:05

Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave Vijest ima dokument u privitku

Na temelju zaključka Vlade Republike Hrvatske od 23. travnja 2020. plan je otvoriti škole za razrednu nastavu za određene skupine učenika i uz primjenu preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) od 11.5.2020.g. U nastavku slijede upute za roditelje i preporuke HZJZ.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 3. 5. 2020. 19:29

Rezultati ankete za roditelje i učenike

Na pitanje koliko ste zadovoljni nastavom na daljinu (ocjena od 1 do 5) roditelji su  su dali prosječnu ocjenu 3,62.

Učenici su dali prosječnu ocjenu 3,48.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 21. 4. 2020. 10:53

Kreće vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 13. 4. 2020. 14:02

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Poštovani učenici i roditelji, veliko Vam hvala na iznimnom trudu i strpljivosti u nastavi na daljinu. Neka Vam radost uskrsnuća vrati vjeru u život, neka nestane zlo, a prevlada dobro, neka Vam ljubav bude oslonac, a sreća vječni pratilac.

 Sretan i blagoslovljen Uskrs !

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 10. 4. 2020. 09:09

PREPORUKE O ORGANIZACIJI RADNOGA DANA UČENIKA TIJEKOM ODRŽAVANJA NASTAVE NA DALJINU Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 28. 3. 2020. 08:34

Poštovani roditelji djece dorasle za upis u prvi razred!

Na temelju obavijesti dobivene od strane Zavoda za javno zdravstvo KZŽ, Služba za školsku medicinu, Ispostava: Zlatar obavještavamo vas da se do daljnjega obustavlja vađenje krvi u medicinsko-biokemijskom laboratoriju te odlazak stomatologu radi ispunjavanja zubne putovnice za djecu radi upisa u prvi razred osnovne škole.

Od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavljaju se sve aktivnosti vezane uz upis djece u I. razred osnovne škole.

Osnovne škole i zdravstvene ustanove neće do 4. svibnja 2020. godine provoditi postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole. Stručna povjerenstva škola i upravni odjeli u županijama nadležni za obrazovanje, odnosno Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba, dužni su putem medija, oglasnih ploča odgojno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova, neposrednih poziva i na drugi primjeren način obavijestiti roditelje školskih obveznika o novim rokovima rasporeda pregleda.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 17. 3. 2020. 10:36

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE vezana uz nastavu na daljinu Vijest ima dokument u privitku

S obzirom na to da su danas na snazi bitno promijenjene okolnosti (ministar zdravstva je proglasio epidemiju, a Stožer CZ RH donio nove mjere zaštite od koronavirusa), koje se nisu mogle unaprijed predvidjeti niti spriječiti, donesena je Odluka da Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ravnatelji škola te čelnici drugih ustanova u obrazovanju imaju obvezu pobliže odrediti mjesto rada i način obavljanja rada tako da umjesto prostora škole ili visokog učilišta za privremeno mjesto rada odrede neko drugo mjesto prema okolnostima slučaja, ali uz uvjet da se nastava na daljinu kontinuirano i nesmetano održava.

Ravnatelj je dužan odrediti nužne i neodgodive poslove vezane uz funkcioniranje škole s naglaskom na kontinuirano izvodenje nastave na daljinu, a u osnovnim školama i prihvat djece koja pohađaju razrednu nastavu ako oba zaposlena roditelja nemaju drugu mogućnost zbrinjavanja djece, Većina nastavnika i ostalih zaposlenika raditi će od kuće, i biti će vam na raspolaganju pomoću uobičajenih kanala komunikacije.

Hvala na razumijevanju.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 16. 3. 2020. 09:46

OD PONEDJELJKA 16.3.2020.g. NASTAVA NA DALJINU

Poštovani učenici i roditelji, od ponedjeljka 16.3.2020. kreće nastava na daljinu radi sprečavanja daljnjeg širenja COVID - 19 virusa. Nastava na daljinu organizirat će se pomoću informacijsko-komunikacijskih kanala. 

Za učenike od 1.-4. razreda putem HTV 3. programa i u komunikaciji sa razrednikom i predmetnim učiteljima, a za učenike 5.-8. razreda putem Spotrske TVYAMMER mreže i u komunikaciji sa razrednikom i predmetnim učiteljima.

Škola će osigurati prihvat učenika razredne nastave koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće.

Mrežna stranica "Nastava na daljinu - raspored emisija: https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3601/3601

16. ožujka 2020. učenici od prvog do četvrtog  razreda prate program Škola na Trećem na HRT 3 u sljedećim terminima:

1. razred OŠ 8 – 10 h

2. razred OŠ 10 – 12.30 h

3. razred OŠ 13 – 16 h

4. razred OŠ 15 – 18 h 

Raspored  za 17.3.2020. za Školu na Trećem i Sportsku televiziju objavljen je na poveznici  https://skolazazivot.hr/raspored-17-3-2020/

P O V E Z N I C E

Poveznica na 4.A razred

Poveznica na 4.B razred

Poveznica na PŠ Jertovec

Poveznice na virtualne učionice za učenike od petog do osmog razreda su:

5.A razred     5.B razred

6.A razred     6.B razred

7.A razred     7.B razred

8.A razred     8.B razred

VIRTUALNA  ZBORNICA

Učenici pristupaju virtualnim učionicama putem svojih AAI identiteta.

Nastava se održava po ustaljenom rasporedu.

Za sve ostale informacije pratite web stranice škole.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 13. 3. 2020. 14:00

PREPORUKA HRVATSKOG ZAVODA ZA JAVNO ZDRASTVO Vijest ima dokument u privitku

Savjeti Ministarstva zdravstva kako umanjiti rizik od zaraznih bolesti https://vlada.gov.hr/savjeti-ministarstva-zdravstva-kako-umanjiti-rizik-od-zaraznih-bolesti/28708

Preporuke za javnost za zaštitu od infekcije novim coronavirusom (SARS-CoV-2; COVID-19)  https://www.zzjzdnz.hr/zdravlje/prevencija-zaraznih-bolesti/1368

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 11. 3. 2020. 10:51

Županijskog natjecanja mladih tehničara

Dana 6.3.2020. u osnovnoj školi Janka Leskovara  u Pregradi održano je 62. natjecanje mladih tehničara na kojemu su sudjelovali naši učenici Karlo Vragotuk, učenik 5A. razreda i Marko Nuli, učenik 8A. razreda. Učenici su se natjecali u području automatike te osvojili drugo ( Marko Nuli)  i treće mjesto ( Karlo Vragotuk). Učenike je za natjecanje pripremao učitelj tehničke kulture Mladen Prugovečki.

Čestitke učenicima i mentoru.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 11. 3. 2020. 10:49

Županijsko natjecanje iz Matematike

U srijedu 4. ožujka 2020. održano je Županijsko natjecanje iz Matematike. Natjecanje je održano u OŠ Pavla Štoosa u Kraljevcu na Sutli. Sudjelovao je učenik  VIII.razreda Marko Nuli kojeg je pripremala učiteljica Ana Habajec. Marko je u kategoriji osmih razreda zauzeo četvrto mjesto. Čestitke !

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 5. 3. 2020. 10:54

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

3. ožujka održano je Županijsko natjecanje iz engleskog jezika u Osnovnoj školi Matije Gupca Gornja Stubica. Našu školu predstavljala je Luana Sambolić iz 8.a razreda i zauzela odlično 6. mjesto od ukupno 21 natjecatelja. Luanu je za natjecanje pripremala učiteljica engleskog jezika Roberta Nahod.

Čestitke Luani!

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 4. 3. 2020. 13:06

NOVOUREĐENO ASFALTNO IGRALIŠTE

Poštovani učenici i mještani Konjščine, uz pomoć općine Konjščina koja je asfaltirala igralište i iscrtala linije i Krapinsko-zagorske županije koja je financirala golove, koševe i zaštitnu mrežu, uspjeli smo dovršiti prvu fazu uređenja igrališta. Apeliram na svu djecu i građane, korisnike igrališta, da čuvaju navedenu opremu i prijave svako oštećenje i uništavanje. 

  

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 3. 3. 2020. 10:01

Dan ružičastih majica

U srijedu 26.2.2020.g. obilježavamo Dan ružičastih majica.

Djeca su naše blago, a ujedno i najvitalniji dio društva, stoga ovim programom podižemo svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece. Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 26. 2. 2020. 11:39

Pjesmom i plesom obilježili Fašnik

Učenici razredne nastave raznolikim i originalnim maskama te pjesmom i plesom obilježili fašnik.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 25. 2. 2020. 13:24

Naši učenici uspješni na Županijskom natjecanju iz informatike

Na Županijskom natjecanju iz informatike koje je održano 14. veljače u našoj školi sudjelovalo je  devet naših učenika. U kategoriji Digitalne kompetencije 5 sudjelovao je učenik Karlo Vragotuk iz 5.a i osvojio 3. mjesto. U kategoriji Digitalne kompetencije 6 sudjelovali su učenici: Matea Nuli iz 6.b te Karlo Cvetko, Veronika Priščan, Nicol Majdak, Matija Žabec i Ela Hruškar iz 6.a razreda. Matea Nuli je osvojila 1. mjesto u svojoj kategoriji. U kategoriji Osnove informatike 7 natjecala se učenica Hana Svrtan i osvojila 3. mjesto. U kategoriji Osnove informatike 8 sudjelovao je Marko Nuli iz 8.a i osvojio 2. mjesto. Učenike je za natjecanje pripremala učiteljica informatike Draženka Kuzman. Čestitke učenicima!!!

(fotografije pod opširnije)

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 17. 2. 2020. 12:38

Nagrađen likovni rad našeg učenika Luke Brleka

 U Zaboku je u utorak, 11. veljače 2020. godine održana svečanost dodjele nagrada i priznanja sudionicima projekata Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata Barun Promicanje istine o Domovinskom ratu te Likovno-literarni natječaj na temu Domovinskog rata za 2019. godinu.

 Na likovni natječaj pristiglo je 136 radova u raznim likovnim i grafičkim tehnikama. U kategoriji osnovnoškolaca od drugog do četvrtog razreda, treća nagrada dodijeljena je Luki Brleku, učeniku četvrtog razreda PŠ Jertovec, pod mentorstvom učiteljice Maja Đurđinovski.

Čestitke Luki i učiteljici!

Poveznica kataloga likovnih radova: http://fliphtml5.com/nlnep/pqxd 

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 13. 2. 2020. 09:14

Županijsko natjecanje iz informatike u našoj školi Vijest ima dokument u privitku

                                      

U petak 14. veljače u našoj školi održati će se županijsko natjecanje iz informatike. Očekujemo 37 učenika i 8 mentora. Učenici će se natjecati u četiri kategorije:  Algoritmi  OŠ, Algoritmi LogoDigitalne kompetencije i Osnove informatike. 

Program natjecanja ovdje.

Rezultati su u priloženoj datoteci.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 31. 1. 2020. 15:29

ENERGETSKA OBNOVA OŠ KONJŠČINA

Poštovani roditelji i učenici,

 u tijeku je energetska obnova zgrada OŠ Konjščina i SŠ Konjščina. Svakodnevno će se pojavljivati nova pravila kretanja, buka, strojevi, oprema …. Prostori naših škola postaju jedno veliko gradilište, uz koje mi moramo održavati svoju nastavu i omogućiti sigurno kretanje djece i odraslih  Prostor oko škole je ograđen zaštitnom ogradom i pristup nezaposlenim i neovlaštenim osobama je strogo zabranjen. Molimo za razumijevanje sve učenike i njihove roditelje jer će do kraja tekuće školske godine biti promjena u rasporedu učionica u kojima se odvija nastava, ovisno o dijelovima škole u kojima će se izvoditi radovi, te sve ostale korisnike prostora škole što će u svom radu ponekad biti ometani aktivnostima koje će se odvijati na gradilištu. Upozoravamo sve osobe da budu pažljive prilikom kretanja po terenu oko škole, slijede istaknute upute i ne ulaze u ograđeni prostor oko škole. SIGURNOST DJECE JE NA PRVOM MJESTU.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 20. 1. 2020. 11:00

Mir i dobro

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova uz podršku Klinike za dječje bolesti Zagreb i Ministarstva znanosti i obrazovanja provodi preventivnu akciju Mir i dobro koja ima za cilj senzibilizirati i informirati javnost za rizike i opasnosti od nestručne i nepropisne uporabe pirotehničkih sredstava, savjetovati javnosti na koje načine smanjiti broj ozlijeđenih s posebnim naglaskom na djecu i mlade.

U prilogu dostavljamo brošuru Mir i dobro, pripremljenu od strane Ravnateljstva policije i poveznice na obrazovne videomaterijale i brošure.

Brošura Mir i dobro

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=YT932uAEO-c&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?v=pYaE7LnkF3E

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 18. 12. 2019. 12:05

Sat lektire u 7.b

Učenici 7. b razreda Lovro Kruhak, Hana Svrtan, Vita Zadravec i Samanta Šelendić za sat lektire na kreativan su način prikazali pripovijetku Duga Dinka Šimunovića. Uživjeli su se u ulogu te izradili blog protagonistice Srne.

Blog možete otvoriti poveznicom:

http://www.srninblog.blogspot.com/

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 18. 12. 2019. 11:54

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

Poštovani roditelji i učenici, pozivamo Vas na tradicionalni "BOŽIĆNI SAJAM i PRIREDBU " u petak 20.12.2019. ( danas ) s početkom u 17 sati u prostoru škole i sportske dvorane.

U ponedjeljak 23.12.2019. je zadnji nastavni dan u prvom polugodištu, a drugo polugodište počinje 7.1.2020.

''Radost u srcu, u duši veselje, osmijeh na licu to su naše želje. Pored sebe da imate drage Vam ljude i da Vam ovaj Božić jako sretan bude.''

Sretan i blagoslovljen Božić i nova 2020. godina!

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 18. 12. 2019. 09:35

PLAN NADOKNADE IZGUBLJENIH NASTAVNIH DANA ZBOG ŠTRAJKA

Poštovani učenici i roditelji, u nastavku možete pročitati plan nadoknade nastavnih dana izgubljenih za vrijeme štrajka. Molim Vas za razumijevanje i još jednom hvala na potpori i ukazanom povjerenju.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 13. 12. 2019. 08:53

POSJET SVETOG NIKOLE

I ove je školske godine u organizaciji općine Konjščina, sv. Nikola došao u našu školu i donio prigodne darove svim učenicima od 1.- 4. razreda. Dočekali smo ga pjesmicama i recitacijama. Djeca su bila sretna i vesela, jer nitko svojim ponašanjem nije zaslužio šibu. Hvala općini Konjščina i sv. Nikoli.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 6. 12. 2019. 19:00

Božićne jelke u našim školama

I ove su godine božićne jelke stigle su u naše škole. Posebno zahvaljujemo pilani "IVA - PROM" d.o.o. i gospodinu  Ivanu Svorniku na donaciji  prekrasnih jelki te  učenicima i učiteljima koji si ih prekrasno ukrasili i unijeli dio Božića u naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 6. 12. 2019. 18:51

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

Kako se osjećaju osobe koje ne mogu bez pomoći obavljati svakodnevne poslove i aktivnosti? S kojim se problemima susreću? Na koje prepreke nailaze?

Odgovore na ova pitanja tražili su učenici 3.b sudjelujući u zanimljivoj i dinamičnoj radionici koju je pripremila i vodila radna terapeutkinja Katica Pukšec.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 6. 12. 2019. 16:31

Naši učenici među 10% najboljih u Dabru 2019

Na međunarodnom natjecanju Dabar posebno se izdvoje učenici koji su u svojoj kategoriji među 10% najboljih u Hrvatskoj. Tako su u kategoriji MiliDabar u 10 % najboljih učenici Marina Pukšec iz 3.b (mentor Snježana Prpić Bernobić) te Vida Mikov i Adam Gregorić iz 4.a razreda (mentor Milena Prodanović). U kategoriji KiloDabar među 10% najboljih plasirali su se učenici Matea Nuli iz 6.b te Karlo Cvetko, Ela Hruškar, Anamari Mešnjak i Matija Žabec iz 6.a razreda. U kategoriji MegaDabar među 10% najboljih plasirao se učenik Marko Nuli iz 8.a razreda. Mentor svim učenicima je  Draženka Kuzman, učiteljica informatike. Za svoje zasluge učenici će dobiti zlatne diplome za 10% najboljih. Ovo međunarodno natjecanje promiče informatiku i računalno razmišljanje u preko 50 zemalja u cijelom svijetu. Bravo!

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 5. 12. 2019. 07:34

Kako zaštititi djecu na internetu Vijest ima dokument u privitku

U sklopu programa Zaštita sigurnosti djece na Internetu i u svijetu mrežnih tehnologija koji je  pokrenut u suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) te u partnerstvu s Hrvatskom poštom objavljen je video i brošura o zaštiti djece na internetu. Poštovani roditelji, proučite i iskoristite ponuđene materijale i pomognite svojoj djeci da što sigurnije koriste Internet  (poveznice na materijale pod opširnije).

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 3. 12. 2019. 09:15

PREKID ŠTRAJKA - Redovna nastava od utorka 3.12.2019.

Poštovani učenici i roditelji !

Od sutra, 3.12.2019. ( utorak ), nastava je redovna za sve učenike.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 2. 12. 2019. 13:56

47. Solidarnost na djelu 2019. Vijest ima dokument u privitku

I ove školske godine Osnovna škola Konjščina uključila se u već tradicionalnu humanitarnu akciju Hrvatskog Crvenog križa ”Solidarnost na djelu 2019.” Akciju smo proveli od 10.-25. listopada pod sloganom ”Ne dvoji, za drugog izdvoji” . Naši mali volonteri podmlatka Crvenog križa OŠ Konjščina prikupljali su priloge u naselju i okolnim selima. Ukupno smo prikupili  3.350,00 kn  koje smo uplatili Gradskom društvu Crvenog križa Zlatar.

Hvala svima koji su se odazvali i sudjelovali u akciji, te tako pomogli najpotrebnijima !!! smiley

 Irena Šobak, voditeljica podmlatka Crvenog križa

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 12. 11. 2019. 15:06

Izvanučionička nastava učenika drugih razreda

Učenici 2.a i 2.b razreda, sa svojim učiteljicama Vinkom Sviben, Darinkom Punek, knjižničarkom Martinom Kovačko i pedagoginjom Ljiljanom Zajec, 24.listopada 2019., u Zagrebačkom kazalištu lutaka gledali su predstavu „Bijeli jelen“ , prekrasno lutkarsko uprizorenje bajke Vladimira Nazora. Poslije predstave na likovnoj radionici, od različitih materijala (papir, žica, vuna, flomasteri), izradili su lutke Zlatokose i Bijelog jelena koje su ponosno ponijeli kući.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 4. 11. 2019. 22:02

Izvanučionička nastava 7. a i b razreda

       U utorak 29. listopada išli smo na izvanučioničku nastavu u Oroslavje, Park znanosti i u Zagreb, u Tehnički muzej i kino. Dan je bio pun uzbuđenja, novih metoda učenja i novih spoznaja. U Parku znanosti u Oroslavju učili smo fiziku na zabavan način izvodeći razne pokuse. Izložba u kabinetu Nikole Tesle u Tehničkom muzeju bila je nezaboravno iskustvo, a dan smo završili ludo se zabavljajući u 4 D projekciji filma „Kralj lavova.“ 

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 30. 10. 2019. 23:24

JESENSKI ODMOR ZA UČENIKE

Poštovani roditelji i učenici, u srijedu i četvrtak ( 30. i 31.10.) je jesenski odmor učenika. U ponedjeljak 4.11.2019. nastava se odvija po ustaljenom rasporedu.

Za daljnje obavijesti pratite mrežne stranice škole.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 29. 10. 2019. 12:46

KREĆE ENERGETSKA OBNOVA OŠ KONJŠČINA

Danas je u Srednjoj školi Konjščina krapinsko – zagorski župan Željko Kolar s Filipom Pluščecom, direktorom tvrtke Pludux Art d.o.o. iz Konjščine, potpisao ugovor o javnoj nabavi radova za energetsku obnovu OŠ i SŠ Konjščina, ukupne vrijednosti 12,4 milijuna kuna. Rok za izvođenje radova je 10 mjeseci. Hvala svima koji su doprinjeli da do energetske obnove dođe.

Zajedno možemo učiniti našu školu boljom !

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 28. 10. 2019. 12:21

"ZASADI DRVO NE BUDI PANJ "

Učenici i učitelji OŠ Konjščina pridružili su se akciji "Zasadi drvo ne budi panj". Svaki razred je posadio jedno autohtono stablo, a svi učenici razredne nastave posadili su klon "Gupčeve lipe" u ulici Matije Gupca između škole i vrtića.. 

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 25. 10. 2019. 11:24

KROS 2019.

Županijsko Kros natjecanje se održalo u Donjoj Šemnici, 24.10.2019. Ovaj put s nama nisu bili dječaci osmih razreda zbog odlaska na izvanučioničku nastavu. Konkurencija je kao i uvijek bila vrlo velika, ali je rezultat bio vrlo uspješan. Posebno bismo istaknuli 4. mjesto Nikole Bugarinovića kojemu je za par metara pobjegla medalja. Kliknite pod opširnije i pogledajte rezultate.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 24. 10. 2019. 19:10

Europski tjedan programiranja (EU Code Week)

Od 5. do 20. listopada obilježavao se Europski tjedan programiranja pod nazivom #Code Week EU. Cilj ove inicijative je okupiti što više djece i odraslih, motivirati ih da počnu učiti programiranje kao i usmjeriti mlade da pronađu svoju budućnost u programiranju. Već petu godinu naša škola je uključena  u obilježavanje ovog događaja. Naša događanja prijavili smo pod nazivom "1,2,3 - programirajmo svi!". Ove godine učenici četvrtih razreda na izvannastavnoj aktivnosti informatika po prvi puta susreli su se s vizualnim programiranjem i izrađivali su animacije u programskom alatu Scratch. Učenici šestih razreda koristili su micro:bit i rješavali probleme.  Ovim aktivnostima osvijestili smo učenike da programiranje može biti vrlo zanimljivo i zabavno.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 22. 10. 2019. 17:48

Dan kruha

U utorak 22.10.2019. obilježili smo Dan kruha u našoj školi. Ove godine tema dana kruha bile su žitarice i proizvodi od žitarica u prehrani. Učenici viših razreda istražili su nutritivne vrijednosti žitarica. Mali zbor u pratnji tamburaša otpjevao nam  je nekoliko pjesmica ,a učenice 1.a i 3.a odrecitirale su  pjesmice o kruhu. Na temu žitarica uređen je i eko kutić u holu škole.

Zahvaljujemo roditeljima koji su se uključili u obilježavanje Dana kruha tako što su nam poslali plodove jeseni i ispekli pre,pre fine kolače i kruh. Tako su učenici mogli probati kruh s brašnom od bučinih sjemenki,raženi kruh, miješani kruh sa sjemenkama….Isto tako bilo je tu i kolača od različitih vrsta brašna. Naš program završio je blagoslovom plodova jeseni i blagovanjem.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 22. 10. 2019. 14:12

NAJAVA ŠTRAJKA ZA SRIJEDU 23.10.2019.

Poštovani učenici i roditelji !

Sindikat hrvatskih učitelja – podružnica OŠ Konjščina,  sudjeluje u štrajku 23. listopada 2019. (SRIJEDA). S obzirom na ovu najavu nećemo biti u mogućnosti održati redovnu nastavu i druge aktivnosti, te je na svakom roditelju odluka hoće li poslati dijete u školu. Sva djeca koja ipak dođu bit će zbrinuta i organizirat će se rad prema mogućnostima i broju djece. U PŠ Jertovec nastava je uobičajeno.

U četvrtak 24.10.2019. nastava se odvija po ustaljenom rasporedu.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti tajnici škole – Ines Debelić na sljedeće e-mail adrese: ured@os-konjscina.skole.hr ili na broj telefona 049/465116. 

Molim sve roditelje i učenike za razumijevanje. Za daljnje obavijesti pratite mrežne stranice škole.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 22. 10. 2019. 12:41

NAJAVA ŠTRAJKA ZA PONEDJELJAK 21.10.2019.

Poštovani učenici i roditelji !

Sindikat hrvatskih učitelja – podružnica OŠ Konjščina,  sudjeluje u štrajku 21. listopada 2019. (ponedjeljak). S obzirom na ovu najavu nećemo biti u mogućnosti održati redovnu nastavu i druge aktivnosti, te je na svakom roditelju odluka hoće li poslati dijete u školu. Sva djeca koja ipak dođu bit će zbrinuta i organizirat će se rad prema mogućnostima i broju djece. U PŠ Jertovec nastava je uobičajeno.

Planirana aktivnost obilježavanja "DANA KRUHA" odgađa se za utorak.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti tajnici škole – Ines Debelić na sljedeće e-mail adrese: ured@os-konjscina.skole.hr ili na broj telefona 049/465116.

U utorak 22.10.2019. nastava se odvija po ustaljenom rasporedu.

Za daljnje obavijesti pratite mrežne stranice škole.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 18. 10. 2019. 10:39

OBILJEŽEN DAN KRAVATE UZ ŠEST METARSKU OSLIKANU KRAVATU

Danas smo u OŠ Konjščina obilježili "DAN KRAVATE" prigodnim kulturno - umjetničkim programom i isticanjem šest metarske kravate koju su oslikali svi razredi naše škole. Kravata je dekorativni odjevni predmet koji se veže oko vrata, smatra se izvornim hrvatskim proizvodom.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 18. 10. 2019. 10:19

OBAVIJEST O ŠTRAJKU 14.10.2019. - PONEDJELJAK

Poštovani učenici i roditelji !

Sindikat hrvatskih učitelja – podružnica OŠ Konjščina ( i PŠ Jertovec ),  sudjeluje u štrajku 14. listopada 2019. (ponedjeljak). S obzirom na ovu najavu nećemo biti u mogućnosti održati redovnu nastavu i druge aktivnosti, te je na svakom roditelju odluka hoće li poslati dijete u školu. Sva djeca koja ipak dođu bit će zbrinuta i organizirat će se rad prema mogućnostima i broju djece.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti tajnici škole – Ines Debelić na sljedeće e-mail adrese: ured@os-konjscina.skole.hr ili na broj telefona 049/465116.

Za daljnje obavijesti pratite mrežne stranice škole.

U utorak, 15.10.2019. nastava se odvija po ustaljenom rasporedu.

Ravnatelj: Zoran Vuger, mag.inf.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 10. 10. 2019. 05:38

Europski školski sportski dan

U petak 30.9.2019. obilježen je Europski školski sportski dan. Osnovni cilj obilježavanja ovog dana je  potaknuti djecu  na boravak u prirodi te da se pritom bave nekom aktivnošću. U izvješću učiteljice TZK Marije Karapandže pročitajte kako je ovaj dan obilježen u našoj školi ... 

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 8. 10. 2019. 23:02

Znanstveni piknik

U petak 27.09.2019.god. organizirani je posjet učenika 8. Znanstvenom pikniku koji je održan u perivoju dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici. Manifestaciju organiziraju Udruga Profesor Baltazar, Krapinsko - zagorska županija, Grad Donja Stubica, Institut Ruđer Bošković i CARNET, a znanstveni piknik tradicionalno uživa i visoko pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Grada Zagreba. Piknik je posjetilo 22 učenika sedmih i osmih  razreda u pratnji učiteljica matematike. Na stotinjak edukacijskih pozicija brojne udruge, studentske sekcije, institucije, osnovne i srednje škole prezentirale su svoje projekte, programe, održale prezentacije, predavanja i sl. iz područja kemije, fizike,biologije, matematike, tehničke kulture, informatike  i dr. Učenici su se okušati u pokusima, u interaktivnim radionicama i slično.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 3. 10. 2019. 23:41

7.i 8. listopad su nenastavni dani

Poštovani roditelji i učenici, 7.i 8. listopad su nenastavni dani. Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

7. listopad je nenastavni dan zbog realizacije stručne ekskurzije učitelja i djelatnika OŠ Konjščina, a 8. listopad je državni praznik - Dan neovisnosti.

Redovna nastava počinje u srijedu 9.10.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 1. 10. 2019. 13:58

8. ZNANSTVENI PIKNIK

U perivoju dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici od 27. do 28. rujna 2019. bit će održan 8. Znanstveni piknik. Znanstveni piknik najveća je manifestacija popularizacije znanosti u Hrvatskoj koja se kao neformalno druženje sa znanošću i umjetnošću provodi već osam godina.
Ove godine Znanstveni piknik će se održati u perivoju dvorca Stubički Golubovec u Donjoj Stubici. U prekrasnom okruženju dvorca, na otvorenom prostoru, na više od sto izlagačkih/edukatorskih pozicija održavat će se znanstveno popularni program - interaktivne radionice, izložbe, predavanja, prezentacije i sl.
Manifestaciju organiziraju Udruga Profesor Baltazar, Krapinsko - zagorska županija, Grad Donja Stubica, Institut Ruđer Bošković i CARNET. Manifestacija tradicionalno uživa visoko pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Grada Zagreba.
DETALJNIJE INFORMACIJE O ZNANSTVENOM PIKNIKU: http://znanstvenipiknik.weebly.com/

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 16. 9. 2019. 10:25

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE O POČETKU NASTAVNE GODINE

Poštovani učenici i roditelji, nastavna godina počinje  9. rujna 2019., a završava 17. lipnja 2020. godine. Nastava se ustrojava u dva polugodišta:

• 1. polugodište: 9. rujna 2019. - 20. prosinca 2019. godine

• 2. polugodište: 7. siječnja 2020. - 17. lipnja 2020. godine

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 6. 9. 2019. 07:57

Osiguranje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (zą šk.god.2019.-2020.)

Poštovani, roditelji, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je objavilo poziv a OŠ Konjščina se ponovno prijavila u projekt Zalogajček 4, sa namjerom pomoći roditeljima, te molimo sve zainteresirane roditelje da donesu dokaznu dokumentaciju u tajništvo škole što prije , a najkasnije do 16.8.2019.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 7. 8. 2019. 14:56

Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja - Dabar 2019

I ove godine učenici naše škole sudjelovali su na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2019. Natjecanje je održano od 11. do 15. studenoga online. Sudjelovanjem se učenicima želi pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji učenje i razvoj računalnog razmišljanja čine zanimljivijim i dinamičnijim. Iz naše škole natjecalo se 64 učenika nižih i viših razreda, iz matične i područne škole. Učenici su se natjecali po kategorijama – Mikrodabar, Milidabar, Kilodabar i Megadabar. Čestitke svim učenicima!

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 17. 11. 2019. 18:54

Natječaj za pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju - Baltazar 4 Vijest ima dokument u privitku

U privitku je Natječaj za pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju - Baltazar 4. za školsku godinu 2019./2020. i obrazac privole s uputama.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 1. 8. 2019. 08:17

Obavijest za osmaše: potpisivanje prijavnica Vijest ima dokument u privitku

Zaključavanje liste prioriteta, potpisivanje prijavnica, objava konačnih ljestvica poretka

Za kandidate završnoga razreda osnovnih škola iz obrazovnoga sustava Republike Hrvatske prijavnicu iz sustava ispisuje njihov razrednik. Prijavnica je obrazac koji sadrži konačnu listu prijavljenih obrazovnih programa, poredanih po prioritetima. Kandidat i roditelj/skrbnik zatim potpisuju prijavnicu čime potvrđuju listu prioriteta odnosno odabir kandidata. Takva prijavnica čuva se u školi. 

Potpisivanje prijavnica je 10.7.2019. ( srijeda ) od 17 do 19 sati u školi. 

Objava konačnih ljestvica poretka 13.7.2019.

Sve ostale informacije pročitajte u brošuri:

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 8. 7. 2019. 10:48

Obavijest o udžbenicima za šk.god. 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo nam je kupnju „starih udžbenika“ (odabir 2014.) za sve učenike 2., 3., 4., 6., 7. (svi predmeti osim Fizike, Kemije i Biologije) i 8. razreda za sljedeću školsku godinu. Riječ je o udžbenicima obveznih i izbornih predmeta. Ti udžbenici, nakon što škola provede postupak nabave i kupi ih, dočekat će učenike na njihovim klupama prvoga nastavnog dana u sljedećoj školskoj godini. Kupljeni udžbenici postaju vlasništvo škole. Učenici su dužni omotati udžbenike i čuvati ih do konca sljedeće nastavne godine kada će ih naslijediti mlađi učenici. Navedene udžbenike roditelji ne kupuju.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 17. 6. 2019. 10:16

VJEŽBA EVAKUACIJE I SPAŠAVANJA U OŠ KONJŠČINA

11. lipanj 2019. u vremenu od 9:30 do 10:15 sati održana je vježba evakuacije i spašavanja učenika i djelatnika Osnovne škole Konjščina. Cilj vježbe bio je provjera Plana evakuacije i spašavanja u Osnovnoj školi Konjščina, te provjera osposobljenosti djelatnika i učenika za postupanje u slučaju izvanrednih situacija. Promatrala se i provjeravala brzina i učinkovitost same evakuacije iz zgrade kako bi u slučaju stvarne potrebe (potres, požar, olujno nevrijeme, tehničko-tehnoloških nesreća) bilo moguće brzo i učinkovito postupanje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 11. 6. 2019. 12:11

DAN SPORTA 2019.

Dan sporta je natjecanje koje se svake godine odigrava u OŠ Konjščina krajem svibnja. Službeni Dan sporta je 31.5. Ove smo godine svoj finalni dan odigrali u ponedjeljak 3.6. 2019. Učenici su najprije odigrali međurazredne utakmice nakon kojih su pobjednici u igri križa dobili lakšeg protivnika.

U križu su se susreli učenici 5. - ih i 6. - ih te 7. - ih i 8. - ih razreda.

Nakon križa dobili su se parovi za finale koje se odigralo 4.6.

Finale nogometa je sudio učitelj Dragan Roksandić, a finale graničara učiteljica Marija Karapandža.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 7. 6. 2019. 11:52

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

U četvrtak 13.6.2019. je zadnji nastavni dan. U petak 14.6.2019.g. je nenastavni dan kada obilježavamo "Dan škole" završnom školskom priredbom na školskom trgu - prostoru ispred škole ( u slučaju lošeg vremena u sportskoj dvorani ) s početkom u 17:30 sati.

Pozivamo sve ljude dobre volje da dođu na školsku priredbu i podrže naše vrijedne učenike u igri, pjesmi, sviranju i plesu. 

 Dopunska nastava počinje 19.6.2019. ( srijeda) u 8:00 sati.

Podjela svjedodžbi je 2.7 2019. ( utorak )u 9:00 sati.

Nastavna godina počinje 9. rujna 2019. godine, a završava 17. lipnja 2020. godine.

Sve ostale informacije vezane uz dopunski rad, upise u SŠ i podjelu svjedodžbi pratite na web stranici škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 7. 6. 2019. 11:31

IUN petih razreda na otok Krk

27. svibnja učenici petih razreda naše škole u pratnji učiteljica Marije Karapandža, Mirjane Gršić, Marine Jelenčić i Draženke Kuzman posjetili su otok Krk. Prvo su posjetili špilju Biserujku koja se odlikuje bogatstvom špiljskih ukrasa – kalcitnih siga, osobito stupova i stalaktita. Nakon toga posjetili su Punat i turističkim brodom išli su na otočić Košljun. Tamo su posjetili franjevački samostan iz 1447.godine u kojem su redovnici stoljećima skupljali i sačuvali mnoge vrijedne predmete. Nakon Košljuna išli su u Jurandvor i posjetili crkvu sv. Lucije, nalazište Bašćanske ploče. Tamo se i danas nalazi njezina replika. Iako im vrijeme nije išlo u prilog, učenici su mnogo toga vidjeli, naučili i uživali u ljepotama otoka Krka.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 28. 5. 2019. 12:34

Županijsko natjecanje iz odbojke

Odbojkašice petih i šestih razreda su na Županijskom natjecanju iz odbojke, koje je održano 8.5.2019. u srednjoj školi Bedekovčina, osvojile 5. mjesto od ukupno 5 škola.

U ekipi su igrale Iva Ozimec, Ela Hruškar, Lorena Škreb, Kristina Pažur, Veronika Prišćan, Lana Sovec, Magdalena Lugar, Julia Gluhak i Petra Lisak.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 9. 5. 2019. 12:07

Zbor starijeg uzrasta OŠ Konjščina je na 62. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu osvojio brončanu plaketu.

Zbor starijeg uzrasta OŠ Konjščina je na 62. Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu osvojio brončanu plaketu. Budući je naš zbor bio jedini predstavnik KZŽ u B kategoriji, ovo je veliko priznanje našim vrijednim pjevačicama i pjevačima, korepetitorici Marini Jelenčić kao i njihovoj mentorici Kristini Benčić. Bravo.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 9. 5. 2019. 09:25

Na natječaju "Razglednica moga mjesta " osvojili treću nagradu

Učenica osmog razreda ŽELJKA HAZULIN, osvojila je treću nagradu na foto natječaju za učenike od  5. do 8. razreda osnovne škole RAZGLEDNICA  MOGA  MJESTA  škljocni za sjećanje 2019. Sve pohvale Željki i mentorici učiteljici Mireli Duktaj. BRAVO !

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 29. 4. 2019. 09:05

PROLJETNE RADIONICE ZA DAROVITE UČENIKE

Tijekom proljetnih praznika u našoj školi se organiziraju radionice za darovite učenike. Svi ste dobro došli, pa iskoristite slobodno vrijeme za stjecanje dodatnih znanja i vještina. Raspored radionica:

Proljetni praznici počinju u četvrtak 18.4.2019.g., a redovita nastava u ponedjeljak, 29.4.2019.g.                         

SRETAN USKRS 

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 16. 4. 2019. 11:48

Kampanja Čitaj mi!

Kampanja Čitaj mi! prva je nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja. Pokrenuta je povodom Europske godine čitanja naglas (2013.) Otada se obilježava svake godine početkom travnja. Cilj je poticanje čitanja kod djece od najranije dobi. Samo 15 minuta glasnog čitanja dnevno pomaže djetetovu cjelokupnom razvoju. Učenici naše škole sudjelovali su u kampanji u petak 5. travnja u vrtiću u Konjščini.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 9. 4. 2019. 12:31

Pjevački zbor starijeg uzrasta pozvan na 62. glazbene svečanosti hrvatske mladeži

Zbor starijeg uzrasta OŠ Konjščina pozvan je na 62. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži, koje će se održati 7. i 8. svibnja u Varaždinu. Ovo je veliko priznanje našim vrijednim pjevačicama i pjevačima, kao i njihovoj mentorici Kristini Benčić. Bravo.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 9. 4. 2019. 08:26

JUMICAR - PROGRAM PROMETNE KULTURE ZA NAJMLAĐE

U četvrtak, 4. travnja 2019. učenici drugih razreda sudjelovali su u preventivnom i edukativnom programu Jumicar koji se je održao u OŠ  Vladimir Nazor Budinščina.

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 6. 4. 2019. 18:39

DRŽAVNI PRVAK IZ AUTOMATIKE

Na državnoj razini natjecanja iz tehničke kulture u Poreču, od 25. do 28. ožujka 2019.g. , nastupili su i naši učenici David Krivak i Marko Nuli pod vodstvom mentora Mladena Prugovečkog. Dečki su pokazali visoki nivo znanja , a Marko je postao DRŽAVNI PRVAK IZ PODRUČJA AUTOMATIKE. 

Marko Nuli, 7. razred – kategorija – Automatika – 1. mjesto

​David Krivak, 8. razred – kategorija – Elektrotehnika –  11. mjesto

Sve čestitke Marku, Davidu i učitelju Mladenu Prugovečkom. BRAVO !

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 28. 3. 2019. 12:36

Eratostenov eksperiment u Konjščini

21. 3. 2019. u 12:03 mjerenjem je potvrđeno Sunčevo podne u Konjščini!

Učenici 7.a i 7.b razreda naše škole, pod vodstvom učiteljice Fizike Karmen Prugovečki, sudjelovali su u međunarodnom projektu provodeći Eratostenov eksperiment. Pogledajte pod opširnije!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 25. 3. 2019. 17:51

Plakat učenice Sare Mikšaj pohvaljen na županijskom natjecanju LIK 2019.

U ponedjeljak, 11. ožujka 2019. godine, u Gradskoj knjižnici Oroslavje otvorena je izložba likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola Krapinsko–zagorske županije iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2019. 

Tema ovogodišnjeg natjecanja je Ekologija: Ugrožene životinjske vrste moga kraja (plakat, kolaž). U kategoriji osnovnih škola na županijsku razinu pristiglo je 107 radova, a među 10 izloženih i pohvaljenih je plakat učenice 5. razreda naše škole Sare Mikšaj („Čuvajmo zlatovrane!“). Mentorica je učiteljica Likovne kulture Mirela Duktaj.

Čestitke!

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 22. 3. 2019. 09:43

Obilježavanje Dana hrvatskog jezika

   Svake godine od 13. do 17. ožujka obilježavaju se Dani hrvatskog jezika povodom izdavanja Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog jezika.

   Cijelog prošlog tjedna učenici su na nastavi hrvatskog jezika s učiteljicama obilježavali Dane hrvatskog jezika prigodnim sadržajima, a sve smo zaokružili kvizom znanja u kojem su sudjelovale dvije ekipe, predstavnici svih a i b razreda predmetne nastave.

  Prije samog početka natjecanja uživali smo u stihovima literarno talentiranih učenika 5. razreda, a zatim su ekipe iskazivale svoje znanje u tri kategorije: povijest hrvatskog jezika, pravopis i rječnik.

   Pobjedu je odnijela ekipa b razreda. Čestitamo!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 20. 3. 2019. 12:30

KROS 2019.

Županijsko Kros natjecanje se po prvi put održalo u Donjoj Šemnici, 6.3.2019. Učenici su išli s učiteljem Draganom Roksandićem. Konkurencija je kao i uvijek bila vrlo velika, a i teren je bio novi i malo zahtjevniji nego prijašnjih godina.

Kod djevojčica 5.- ih i 6.- ih razreda ukupno je škola osvojila 15. mjesto od 20. što je bolji plasman nego prošle godine.

U konkurenciji dječaka 5.- ih i 6.- ih razreda ukupno je škola osvojila 20. mjesto od 23.

U konkurenciji djevojčica 7.- ih i 8.- ih razreda ukupno je škola osvojila 8. mjesto od 20. što je najbolji rezultat do sad u ovoj konkurenciji.

U konkurenciji dječaka 7.- ih i 8.- ih razreda ukupno je škola osvojila 16. mjesto od 23. što je također bolji rezultat od prošlogodišnjeg.

                                                                                      Marija Karapandža, prof. TZK-a           

 

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 19. 3. 2019. 14:49

Prezentacija srednjoškolskih zanimanja

U četvrtak, 28.3.2019. u 16.00 sati - održava se prezentacija srednjih škola za roditelje i učenike sedmih i osmih razreda. 

• Kako izabrati pravo zanimanje? 

• Prikazivanje filmića o deficitarnim zanimanjima u KZŽ

• Predstavljanje zanimanja/ programa obrazovanja za koja se moguće školovati u KZŽ – predstavnici srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije

• Pitanja roditelja i učenika

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 18. 3. 2019. 08:29

Županijsko natjecanje iz tehničke kulture

U petak 1.3.2019. u osnovnoj školi Krapinske Toplice održano je županijsko natjecanje mladih tehničara. Iz naše škole pod mentorstvom učitelja tehničke kulture Mladena Prugovečki sudjelovali su:

  1. Patrik Platnjak, 7. razred – kategorija -  Strojarske konstrukcije – 3. mjesto
  2. David Krivak, 8. razred – kategorija – Elektrotehnika –  1. mjesto
  3. Marko Nuli, 7. razred – kategorija – Automatika – 1. mjesto
  4. Lovro Kruhak, 6. razred – kategorija – Automatika – 3. mjesto

Učenici Marko Nuli i David Krivak plasirali su se na državno natjecanje mladih tehničara koje će se održati u Poreču od 25. – 28. 3. 2019. Bravo !!!

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Vuger  datum: 14. 3. 2019. 08:53

Županijsko natjecanje iz odbojke

Odbojkašice sedmih i osmih razreda su na Županijskom natjecanju iz odbojke, koje je održano 28.2.2019. u srednjoj školi Pregrada, osvojile 7. mjesto od ukupno 9 škola.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Draženka Kuzman  datum: 13. 3. 2019. 20:14
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Nastava na daljinu

      VIRTUALNA ZBORNICA

    VIRTUALNI RAZREDI

    4.A       4.B         

    5.A        5.B      6.A

    6.B        7.A      7.B

    8.A        8.B


Oglasna ploča

Raspored zvona

         

            klikni na sliku


Popis udžbenika

            


Micro:bit

e-Dnevnik

      

      


Brošura za roditelje

Ured za suzbijanje zlouporabe droga

 

HŽ brošura

OPASNOST OD STRUJNOG

    UDARA UZ PRUGU

    


Daroviti učenici

     


NOVO - upisi u SŠ


Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Za osmaše

      


Poveznice
Županija, općina


RSS Reader
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 500

Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
preskoči na navigaciju